Eerste aflevering met debuterende presentator trekt veel kijkers

Dat studentenhuizen soms ranzig kunnen zijn, dat weten we. Maar in het nieuwe programma Foute Boel, waarin onderzoeksjournalist Jens Olde Kalter in actie komt tegen huisjesmelkers, zijn de woonruimtes al helemaal moeilijk bewoonbaar.

Huisjesmelker van het jaar

Olde Kater gaat als eerste langs bij studentencomplex HiCondo, waarvan de eigenaar al eens ‘huisjesmelker van het jaar’ is geworden. En die naam heeft hij niet voor niets gekregen.

Al snel wordt duidelijk dat de huisbaas op geen enkele manier rekening houdt met zijn bewoners. Bij de oplevering was het gebouw nog een bouwval. Ze moesten een zwijgcontract tekenen om te zorgen dat ze geen verkeerde dingen over hem zeiden. Ook een wc-deur ontbrak. Toen daar door bewoners wat van werd gezegd werden ze bedreigd. De studenten voelen zich er niet veilig.

Olde Kater lokt de huisbaas met een smoesje naar hem toe, zogenaamd omdat hij een prijs heeft gewonnen. Hij confronteert de baas, waarop hij snel wegloopt en de politie erbij haalt.

Ranzige ruimte

Andersom kan ook.  Zo is er een huurstel dat het leven van de verhuurders zuur maakt. Beelden van een ondoordringbaar pand volgen. Overal ligt troep. Hondenpoep op de vloer, medicijnen op de bank. Olde Kater komt in actie maar ook zij willen natuurlijk niet met hun snufferd op tv. Wanneer er wordt gebeld hangen ze snel op.

Nieuwe presentator

Olde Have debuteert als presentator in het programma en krijgt veel goede reacties op Twitter.

Foute Boel leverde veel kijkers op, die zich verbaasden over de woontoestanden. Er keken 539.000 mensen naar het programma. De hele uitzending kijk je hier terug

Stuntvrouw Olivia Jackson heeft de makers van Resident Evil: The Final Chapter uit 2016 aangeklaagd naar aanleiding van een ingrijpend ongeluk op de set. Hierbij raakte Jackson een arm kwijt. Daarnaast heeft ze ook sinds het ongeval last van chronische rugklachten. Bovendien heeft ze een flink litteken op haar gezicht, en ook nog eens een gigantisch litteken op de linkerkant van haar sleutelbeen.

Ongeval waarbij motor op mobiele camera inreed

Het ongeluk gebeurde tijdens de opnames van deze laatste Resident Evil-film in Zuid-Afrika in 2015. Jackson zat als stunt-double voor Milla Jovovich op een motor waarmee ze tegen een mobiele filmcamera aanknalde. Het gaat dan vermoedelijk om de opnames van de onderstaande scène:

 

2.45 miljoen aan schadevergoedingen

Al geruime tijd doet Jackson op Instagram verslag van haar langzame genezingsproces. Nu heeft ze ook besloten om de nodige betrokken partijen voor de rechter te slepen: zo heef ze niet alleen de productiemaatschappij en het stuntbedrijf aangeklaagd, maar ook de man die de camera bestuurde, en ook regisseur Paul WS Anderson. In totaal wil Jackson 2.45 miljoen aan schadevergoedingen. Volgens de man die de camera bestuurde reed Olivia op hoge snelheid ten tijde van de botsing en zou het ongeval niet gebeurd zijn als ze geremd had. De zaak zal in de loop van 2019 voorkomen.

 

 

De bittere ironie wil dat Jackson eerder ook al als stuntvrouw meedeed aan Mad Max: Fury Road, waar ze de stunt-double was voor Charlize Theron’s Imperator Furiosa, een personage dat ook maar één arm heeft.

In september barstte de paniek los onder DC-fans toen geruchten opdoken dat Henry Cavill het gehad zou hebben met zijn rol als Superman. Ook hier op de redactie zorgde dit nieuws natuurlijk voor hysterische drama's, want wij maken er geen geheim van groot fan te zijn van de stalen acteertalenten van de Brit met de brede kin. Volgens zijn Justice League-teamgenoot Jason Momoa klopt er echter geen bal van deze boze verhalen. Gelukkig maar.

 

“Absoluut niet waar”

Het Amerikaanse Entertainment Tonight vroeg de Aquaman-ster hoe het zat met deze geruchten, en Khal Drogo liet er geen misverstand over bestaan: “Hij stopt absoluut niet. Hij is dol op dat personage, en hij stopt niet, 100% zeker”. De geruchten zijn volgens Jason dus “Absoluut niet waar”. Nu zou het kunnen dat de wens hier een beetje de vader is van de gedachte, en dat Momoa gewoon heel hard hoopt dat zijn co-ster er niet de brui aan geeft. Want dan zou de toekomst van de Justice League-franchise ook meteen op losse schroeven komen te staan. Maar we hopen gewoon heel hard met hem mee dat hij gelijk heeft.

In 2019 duidelijkheid over Ben Affleck als Batman?

Over afvallige Justice League-acteurs gesproken: ook over Ben Affleck gaan al lange tijd geruchten dat hij nul zin heet om nog Batman te spelen. Zoals bekend gaat het al een paar jaar ontzettend stroef met de nieuwe solo-film rond de Vleermuisman, maar daar valt nu toch weer iets positiefs over te melden: de nieuwste versie van het script zou voor het eind van dit jaar af zijn. Begin 2019 verwachten we dus duidelijkheid over wat er met deze film gaat gebeuren. Met Aquaman gaat het gelukkig wel goed: de film wordt goed ontvangen en trekt sinds gisteren stampvolle zalen, en Momoa voelt zich als een vis in het water met deze rol, dus die zal nog wel in zin voor een paar “sea-quels”.