Terwijl heel Nederland gisteren feestend 2019 inging, beleefde Scheveningen een paar benauwde uurtjes. Het traditionele vreugdevuur liep zó uit de hand, dat gebouwen in de stad vlam vatten!

Ieder jaar nemen Duindorp en Scheveningen het tegen elkaar op, in een strijd om de grootste, indrukwekkendste brandstapel te maken.

Article continues after the ad

 

Vannacht zetten de organisatoren de fik in de enorme houtstapels, maar het bleek wel érg hard te waaien… Scheveningen en Duindorp veranderden in 2019 meteen in een scène uit Apocalypse Now! Omroep West was ter plaatse, om surrealistische beelden te schieten.

 

De hitte op de boulevard van Scheveningen werd zó hoog dat het gebied ontruimd werd. Volgens ooggetuigen vloog de kleding van sommige toeschouwers in brand. Niet iedereen had hier zin in, dus de Mobiele Eenheid moest charges uitvoeren om de boulevard leeg te krijgen. Bovendien bleek de vonkenregen van de stapels her en der brand te veroorzaken in de stad!

 

De brandweer besloot het vreugdevuur in Scheveningen zelf te blussen. Hierdoor ontstond echter weer rook, waardoor tout Scheveningen vannacht de ramen en deuren gesloten moest houden.
 

 

Paulien Krikke, de burgemeester van Den Haag, heeft een onderzoek aangekondigd naar de oorzaak van het drama. Hopelijk begint 2020 iets vrolijker in Scheveningen.