Als eerbetoon aan de maandag overleden zanger Leonard Cohen zong Nick Schilder bij RTL Late Night nog eens zijn cover van Hallelujah.

Article continues after the ad

Leonard Cohen

De grootste poëet in de popmuziek, noemde popmuziekkenner Leo Blokhuis de overleden zanger en dichter Leonard Cohen (1934 - 2016). Cohen werd in de jaren 60 wereldberoemd met zijn liedjes Suzanne, So Long Marianne en Bird on a Wire. Ook is hij bekend van het nummer Hallelujah, dat sinds de originele release in 1984 vele malen werd gecoverd, door onder anderen Justin Timberlake, Susan Boyle, Bon Jovi en natuurlijk Jeff Buckley.

In 2009 verraste Nick Schilder vriend en vijand door het nummer te zingen in een aflevering van De beste zangers van Nederland. Door de positieve reacties werd toen besloten het nummer officieel uit te brengen op de cd 'Lippen op de mijne' van Nick & Simon. Reden genoeg voor de redactie van RTL Late Night om Nick gisteravond uit te nodigen om het eerbetoon aan de inmiddels overleden Cohen nog eens te zingen.

Huilen en lachen

Dat het fragment het terugkijken waard is, blijkt wel uit het enorme applaus dat Nick na afloop kreeg van zowel het publiek als tafelgenoten Gordon, Ruben Nicolai en presentator Humberto Tan. Maar in de laatste twintig seconden gebeurt er ook nog iets waardoor de stemming ineens hélemaal omslaat, en de tranen niet meer van het huilen, maar van het lachen zijn. Altijd goed natuurlijk, zo'n emotioneel moment afsluiten met de slappe lach. We moeten toch weer door met z'n allen!