Anna Nooshin en Monica Geuze kregen deze week veel kritiek te verduren nadat ze zoenend op de cover van LINDA.meiden verschenen. In RTL Late Night keken ze terug op de omstreden fotoshoot.

Article continues after the ad

Hokjesdenken

Het zal je niet ontgaan zijn: vlogger Monica Geuze en modeblogger Anna Nooshin staan zoenend op de cover van het nieuwe nummer van LINDA.meiden. De insteek van de cover was om hokjesdenken tegen gaan, maar volgens veel mensen werkte de coverfoto juist rolbevestigend. Als LINDA.meiden echt iets wilde doen voor tolerantie en vrijheid, hadden ze twee zoenende lesbiennes op de cover moeten zetten, zo luidde het argument.

'Voor het gevoel'

Gisteravond waren Monica en Anna te gast bij RTL Late Night om te reageren op alle kritiek van de afgelopen dagen. Terwijl Humberto de foto’s nog even bekeek ‘voor het gevoel’, verdedigde Monica zich door te zeggen dat iedereen moet doen waar hij of zij zin in heeft. “Als iemand mij vraagt of ik zin heb om te zoenen met Anna, zeg ik ja”, aldus de populaire vlogger. “Nu ook?”, vroeg André Hazes jr. zich daarop af. Presentatrice Miljuschka Witzenhausen was vooral benieuwd naar de intensiteit van de zoen. “Op een gegeven moment waren we echt vol bezig, maar er moest nog een goed beeld uitkomen.”, vertelde Monica. “Dat werd deze hapzoen.”

Afgaande op de reacties op Twitter, is de kritiek er op de shoot na de uitzending niet minder op geworden. Integendeel!

De uitzending van RTL Late Night met Monica en Anna is terug te zien op RTL XL.