Maxime Meiland aan tafel bij Eva Jinek

De familie Meiland is terug in Nederland. Maandag begint het nieuwe seizoen van Chateau Meiland. Martien, Erica, Montana en Maxime Meiland waren gisteravond te gast bij Jinek om over de nieuwe afleveringen te vertellen. Uiteraard ging Maxime ook nog even in op de toestand rondom Claire…

"Ik vind het vreselijk"

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft bepaald dat de 'kleine' Claire Meiland nog maar slechts vijf keer per jaar in beeld mag. En dat vindt Maxime heel moeilijk: "Ik vind het vreselijk", zei ze gisteravond aan tafel bij Jinek. Het besluit levert namelijk behoorlijk lastige situaties op: "Ze gaat nu extra naar de opvang. Maar er zijn ook dagen dat dat weer niet kan en dan is ze bij ons thuis en moeten we haar continu uit beeld houden. Zij merkt dat gewoon", aldus Maxime. Volgens haar is het niet alleen jammer voor de familie, maar ook voor de serie. "Ik hoor zo vaak hoe dol de mensen op haar zijn."

 

Article continues after the ad

 

Uitzondering voor Claire?

Maxime vindt dat haar Claire een uitzondering moet krijgen. "Ik snap het wel", zegt ze. "Maar ik vind toch wel dat hier sprake is van een uitzondering. Ik begrijp heel goed dat het geldt voor in het theater of in films maar op YouTube wordt bijvoorbeeld helemaal niet ingegrepen." Of die uitzondering er inderdaad komt, is nog even afwachten. Talpa maakte eerder deze week bekend in gesprek te zijn met het ministerie om afspraken te maken over het aantal keer dat Claire in beeld komt.

Chateau Meiland is vanaf maandag 1 maart weer wekelijks op maandag én donderdag (vanaf 11 maart) om 20:30 uur te zien op SBS6 en op KIJK.nl. Zin in wat voorpret? Lees hier alles over het nieuwe seizoen. Ook in onze podcast Bankplakkers kijken wij alvast vooruit op het nieuwe seizoen.