Max Verstappen is zondag op de tweede plaats geëindigd in de Grand Prix van Maleisië. De 19-jarige coureur van Red Bull verloor van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. In de spectaculaire race viel regerend wereldkampioen Hamilton uit met een opgeblazen motor.

Article continues after the ad

Helse start

Verstappen, vanaf de derde plek vertrokken, kwam bij de start nog met de schrik vrij. De Duitser Sebastian Vettel stuurde zijn Ferrari in de eerste bocht voorbij de Nederlander en ramde de Mercedes van Rosberg. Voor Vettel was de race ten einde, maar Verstappen moest de kapotte Ferrari buitenom ontwijken en kon ternauwernood een tik voorkomen.

Even aan de leiding

De Limburger verloor door de manoeuvres wat posities, maar heroverde na de herstart al snel de derde plek. Verstappen kreeg na de eerste pitstop zelfs de leiding in handen en vormde een bedreiging voor de Brit Lewis Hamilton.

Hamilton in de problemen

Het ging er fel aan toe tussen de twee, maar op vijftien ronden voor het einde begaf plotseling de Mercedes het van regerend wereldkampioen en Hamilton viel uit met een opgeblazen motor. De beide Red Bulls schoven door naar de eerste twee posities. 

Verstappen drong niet echt meer aan en liet Ricciardo het zoet van de overwinning proeven. De Duitser Nico Rosberg van Mercedes finishte als derde en verstevigde zijn koppositie in het wereldkampioenschap.