RTL Late Night had gisteren een bijzondere uitzending. Het programma werd gemaakt bij Marco Borsato thuis! De zanger vertelde over zijn nieuwe album, en openhartig over de persoonlijke crisis die hij doormaakte.

Article continues after the ad

Borsato liep in 2009 tegen enorme financiële problemen aan. The Entertainment Group, waar de zanger mede-eigenaar van was, ging kopje onder. Na een tour én de opnames van een film hikte Borsato tegen een burnout aan. Juist op dát moment moest hij harder werken dan ooit om weer uit het dal te krabbelen.

De zanger werd bíjna mee de dieperik in getrokken, maar bleef overeind door de steun die hij uit zijn omgeving kreeg.

Youpie

Naast Marco zelf kwamen er ook vrienden van de zanger aan het woord. Deze videoboodschap kwam uit een onverwachte hoek! Borsato en Youp van ‘t Hek blijken onverwacht een prima verstandhouding te hebben.

Dip

RTL Late Night zit al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen. Ondanks de aanwezigheid van interessante gasten, zoals recent tv-kok Jamie Oliver en schrijver Dan Brown, stellen de kijkcijfers vooralsnog teleur.

De populaire Marco Borsato zorgde met 1,2 miljoen kijkers voor een enorme opleving. Misschien vinden Humberto en co door deze boost de weg naar boven weer. Misschien zien we dit soort intieme thema-afleveringen in de toekomst vaker.

De hele aflevering van RTL Late Night kijk je terug op RTLXL.