Maarten van Rossem, De Slimste Mens

Wees gerust! Maarten van Rossem schold echt niet iemand uit voor 'Oelewapper' of 'Oetlul', maar de sidekick van De Slimste Mens is er ook zeker niet vies van om deze woorden te moeten gebruiken. Ja, zo zien we echt nog eens een andere kant van de presentator, die dit seizoen zelfs al twee keer in lachen is uitgebarsten.

 

Article continues after the ad

Normaal laat Maarten niet altijd zo snel het achterste van zijn tong zien, maar over scheldwoorden heeft hij daarentegen wel wat te zeggen.

'Oetlul'

"Maarten, hoe zit het met jou?", vraagt Philip na een vraag over het scheldwoord 'krielkip'. "Ik heb allerlei wisselende scheldwoorden, oelewapper." En bij dat woord houdt zijn scheldwoordenboek nog zeker niet op, want ook 'Oetlul' komt in zijn vocabulair voorbij. "Ja, dat zeg ik vaak. Ik wist helemaal niet waar het woord 'Oet' vandaan kwam, maar dat heb ik nu opgezocht. Oeteren is klungelen."

Lastig woord

Philip Freriks wil dat nog even beamen, maar komt niet helemaal lekker uit zijn woorden. "Dus het is eigenlijk een knu... knu... klungel", maakt hij ervan. "Ja, een lullige klungel. Dat is wat het is", aldus Maarten. "Tja, en het is nog lastig uit te spreken ook", grapt Phillip waarna hij nogmaals over het woord 'klungel' valt. "Nouja." 


Spannende strijd

Naast al het gescheld was het natuurlijk ook tijd voor een serieuze strijd! Cabaretier Andries Tunru en Frank Evenblij werden gisteren uitgedaagd door zangeres Inge van Calkar, maar die finale kan ze helaas weer vergeten. De zangeres viel na een spannende finale af, Andries Tunru kwam voor de derde keer als dagwinnaar uit de strijd en Frank Evenblij moet het voor de vierde keer doen met een tweede plaats. Vooral Andries is dus hard op weg om Emma Wortelboer van haar troon te stoten.

Bekijk hier de hele aflevering met dit hilarische fragment terug!