Arjen Lubach dacht Jesse Klaver even lekker voor paal te zetten, maar na de comeback van de GroenLinks-lijsttrekker was het game over.

Article continues after the ad

Klaver doet Obama

Arjen Lubach wees 493.000 kijkers er gisteravond op dat Jesse Klaver zich in zijn toespraken wel héél erg door de Amerikaanse president Barack Obama laat inspireren. Door middel van archiefmateriaal op split screen bewees de presentator van Zondag met Lubach dat er inderdaad teksten van Obama te vinden zijn die, soms letterlijk, door Klaver zijn overgenomen. Tikkeltje gênant voor de lijsttrekker van GroenLinks, toch?

Lubach doet Stewart

Misschien, maar Jesse Klaver sloeg vanochtend op Twitter geweldig terug. "Even Zondag met Lubach terugkijken!", tweette hij, boven eenzelfde split screen met Arjen Lubach naast Jon Stewart, tijdens een item over Barack Obama in The Daily Show. Klaver mag zich dan hebben laten inspireren door Barack Obama, het programma van Arjen Lubach is natuurlijk een (weliswaar bekroonde) kopie van het weergaloze Amerikaanse actualiteitenprogramma, inmiddels gepresenteerd door Trevor Noah.

Arjen Lubach heeft op Twitter inmiddels met een sportief 'Haha!' gereageerd. Mocht je de score bijhouden, dan mag je bij dezen een puntje voor Jesse Klaver noteren.