De kandidaten van Boer Zoekt Vrouw beleefden het uur van de waarheid! Soms was deze leuk, maar af en toe ook keihard!

Jaap en Marian

Noorwegen is de bestemming van boer Jaap en Marian. Het duo geniet van de prachtige landschappen én elkaar. Hoe verliefd de twee zijn blijkt meteen al, als ze een soort kusjesschommel ontwikkelen (binnenkort op Kickstarter).

Jaap vindt het wel een beetje moeílijk dat het zo goed gaat… Dat is hij niet gewend, en hij vreest dat Marian een beetje te hard van stapel loopt. Het is een luxeprobleem, maar desondanks is het er een.

Michelle en Maarten

Vorige week léék de citytrip van Michelle en Maarten nog in het water te vallen, omdat Michelle zich helemaal niet goed leek te voelen (ondanks een kuub geneeskrachtige stenen). Gelukkig voor Maarten en haar kwam het toch nog goed!
 

Natuurlijk werden er meteen nieuwe stenen gekocht!

Hoewel het stel nog maar pás samen is, maken ze al grappen alsof ze elkaar al jaren kennen! Een goed teken?

Het lijkt er wel op! 

Marnix en Janneke

Bijna iedereen heeft wel eens contact gehad met iemand die na een tijdje op geen enkel bericht meer reageerde. Of: die iemand gewoon net zo lang ontliep tot de ander dacht: ja doei!
 

Boer Marnix koos voor deze aanpak terwijl Janneke er gewoon bij zat! Wat een pijnlijke bedoening!

Steffi en Roel

Boerin Steffi zit als een soort agrarische Rapunzel vast aan haar boerderij… Hoe kan het ooit wat worden met Roel als ze nóóit meer dan 100 meter van haar boerderij mag gaan, zo vraagt ze in Bern(!). Als een ware toverprins, bevrijdt Roel haar met deze magische woorden…
 

De toekomst is gemaakt van goud!

Wim en Marit

Sinds Marits ‘vriendinnen’ vorige week een boekje opendeden over de blonde globetrotter, zien we de toekomst van boer Wim duister in… Tijdens de citytrip was het in elk geval koek en ei! Tijdens een ontspannen tochtje op de surfplank komt er taalgebruik voorbij die beter zou staan in een HBO-serie!

Gezelligheid en jolijt, maar in de vooruitblik naar volgende week, de reünie, was er van Marit geen spoor te bekennen… Sluwe montage, of heeft Marit een nieuwe bestemming?

 

Boer Zoekt Vrouw was gisteravond met afstand het populairste televisieprogramma. 3,6 miljoen kijkers stemden af op  de amoureuze avonturen van de boeren en boerinnen (en het gepruts van Marnix).

Volgende week zien we hoe de vertederende, ongemakkelijke verhalen van Wim, Steffi, Jaap, Michelle, Marnix aflopen… De aflevering van gisteren kun je terugkijken bij NPO Start.

Door een blessure van Dan Karaty leek de finale van Boxing Stars in het water te vallen. Er ís een vervanger voor hem gevonden, maar... die blaakt niet echt van het zelfvertrouwen!

Dan Karaty plaatste zich eigenlijk voor de finale van Boxing Stars, maar moet helaas verstek laten gaan. De presentator/choreograaf heeft een scheurtje in zijn biceps, wat het uitdelen van ferme stoten nogal lastig maakt…

In RTL Boulevard gaf Karaty gisteren aan dat hij enorm gefrustreerd was omdat hij niet kon meedoen in de finale. Vandaag werd bekend dat oud-wielrenner Michael Boogerd Karaty’s plaats in de finale lichtgewicht overneemt. De atleet heeft er zelf… geen enkel vertrouwen in! Wat?
 

 

Tweede ronde

In de Ochtendshow Met Giel, op Radio Veronica, verklapte Boogerd dat hij gisteravond laat nog een belletje kreeg. Hoewel ‘Boogie’ nauwelijks heeft kunnen trainen, en helemaal niet in vorm is, doet hij vanavond tóch mee! Michael verwacht ‘dat het niet veel beter is dan vorige week’ (toen verloor hij van Dan Karaty), maar ‘ik kan nou eenmaal moeilijk nee zeggen.’ Het was een... opmerkelijk gesprek!

Dat wordt vanavond vast een spannende match tegen Rein van Duivenboden! Zijn bereidheid om het programma te redden, ten koste van talloze treffers op zijn giechel, verdient wel applaus! Chapeau, Michael!

Natuurlijk worden er vanavond nóg twee finales gebokst. In de categorie zwaargewicht nemen Juvat Westendorp en Joey ‘Matsoe Matsoe’ Spaan het tegen elkaar op. Bij de dames strijden Jessie Jazz Vuijk en Saar Koningsberger om de eer.

Hoewel de kijkcijfers van Boxing Stars nog niet top zijn, mede door de twijfelachtige sportmentaliteit van sommige deelnemers, hopen we toch op een tweede seizoen. Mits RTL werk maakt van deze vlammende match-ups! Ding-ding!

Foto: RTL/Andy Tan
 

De keurige NPO-show Heel Holland Bakt heeft vermoedelijk voor het eerst in haar geschiedenis een relletje te pakken! En het is serieus, zeker geen gebakken lucht. Waar de ophef om gaat? Een van de nieuwe kandidaten blijkt helemaal geen ‘amateurbakker’ te zijn.

Een gloednieuwe HHB-seizoen, altijd genieten natuurlijk. Heerlijke baksels, André van Duin die jurylid Janny op een leuke manier belachelijk maakt; het zat er allemaal weer in. Zondag werd het startschot gegeven (met maar liefst 500 kandidaten) en dat ging zeker niet onopgemerkt voorbij.

'Beeldend kunstenaar'

Kandidaat Maroeska Metz (59) is in het dagelijks leven beeldend kunstenaar, zo introduceerde het programma haar. Toch schuilt er iets meer achter Maroeska. Ze bracht namelijk een kookboek uit en is ook cateraar on the side. Hoe dan?!
 


Zo heet ook haar kookboek, Hoe Dan?!, een tien jaar oud recepten-epistel met kekke foto's dat in september opnieuw uitkwam. Sommigen vinden dat Maroeska dus een streepje voor heeft op de rest van de kandidaten, die zeker wél amateurs zijn. Onzin, zo vindt ze zelf.

“Heel vervelend”

Maroeska omschrijft zichzelf als “absoluut een hobbykok”, zo onthult NU.nl. “Ik vind de suggestie dat ik een voorsprong heb op de andere kandidaten heel vervelend”, begint ze. “Dat is niet zo, ik ben geen professional. Ik heb nog nooit aan een bakwedstrijd meegedaan.”


Omroep MAX reageert

Zelfs Omroep MAX, die Heel Holland Bakt maakt, voelde zich genoodzaakt te reageren op deze rel voordat 'ie volledig aanbrandt. “Het boek van Maroeska is een kookboek en geen bakboek”, zo reageert een woordvoerder. “Naast haar werk als ontwerper, heeft zij net als de andere kandidaten een liefde voor bakken en koken.” Hmm… wordt ongetwijfeld vervolgd!

Heel Holland Bakt is elke zondag rond 20.30 uur te zien op NPO 1. Maroeska is nog in de race!