Vanavond keerde Loeki de Leeuw na vijftien jaar terug op tv. En dat mocht gevierd worden!

Banaan

Het zal je niet ontgaan zijn: er werd de afgelopen weken druk gewerkt om Loeki de Leeuw terug op tv te krijgen. Het oranje leeuwtje leek hetzelfde lot beschoren als de breakdancende banaan, maar dankzij een petitie stond Loeki vanavond weer even in de schijnwerpers… letterlijk! Vlak voor het Journaal van 20.00 uur was hij namelijk te zien als stralend middelpunt van een dancefeest!

Article continues after the ad

 

Jeugdheld

Eerlijk is eerlijk, helemaal nieuw is het filmpje beslist niet. De video staat al sinds 2016 op het YouTube-kanaal van Loeki de Leeuw. Dat kon de pret gelukkig niet drukken voor radio-dj's Jan Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte. Zij startten de handtekeningenactie op, die uiteindelijk meer dan 20.000 keer is ondertekend. Op Twitter deelden de initiatiefnemers een filmpje. Daarin is te zien hoe zij de terugkeer van hun jeugdheld hebben beleefd!

 

Slingers

Kleine smet op de feestvreugde: de STER al heeft aangegeven dat de terugkeer van Loeki eenmalig was. Op hun site staat te lezen: ‘Aan een verdere terugkeer van Loeki op de buis is vooralsnog geen sprake. Hierin spelen ook anno 2019 de kosten nog steeds een belangrijke rol." Voorlopig kunnen de slingers dus weer even in de kast...