Rapper Lil’ Kleine is tijdens de eerste eilandraad van Expeditie Robinson 2017 naar huis gestuurd. Niet totaal onverwacht: hij vroeg zijn medekandidaten hem eruit te stemmen.

Article continues after the ad

Gemis

Op het eiland gaf de rapper al toe zijn vrienden en familie erg te missen. Ook voordat er gestemd moest worden, lichtte hij de situatie nog een beetje toe: “Ik doe [Robinson] omdat ik mijzelf wilde leren kennen, dat is gelukt”, aldus Kleine. Bekijk nasleep van eilandraad hieronder.

Proef

Bij een eerste eilandraad hoort natuurlijk een eerste immuniteitsproef. De kandidaten moesten een kanon het land op trekken, een vuurtje maken, doormiddel van een puzzel een fakkel bemachtigen en met de fakkel het kanon aansteken. De proef liep anders dan verwacht: de fakkel aansteken was moeilijker dan gedacht. 

Survivallen

Uiteraard werd er ook gesurvivald. Roeland trok een paar levende zee-egels uit het water en maakte ze open: “Het is een beetje zoetig en notig.” Toch was niet iedereen even gecharmeerd van het slijmerige goedje. 

Kijkcijfers

Expeditie Robinson trok gisteren rond de 1,1 miljoen kijkers en was daarmee na het NOS-journaal het best bekeken programma. 

De uitzending terugkijken? Dat kan hier.