Gisterenavond startte het elfde seizoen van Beste Zangers, waar meteen 1.2 miljoen mensen naar keken. In de allereerste aflevering stond de 72-jarige Lee Towers centraal. Beste Zangers Trijntje Oosterhuis, Alain Clark, Glen Faria, Davina Michelle, Maria Fiselier en Tino Martin trokken alles uit de kast om de oude rot in het vak te imponeren. En dat lukte! Regelmatig biggelde de tranen van ontroering over Lee's wangen. 

Article continues after the ad

Favoriet

Zijn absolute favoriet was uiteindelijk Trijntje Oosterhuis. Ze zong het nummer The First Time, speciaal voor Lee en zijn vrouw Laura. En dat zorgde voor emotie!

Ook Alain Clark trok alles uit de kast om bij Lee de waterwerken aan te wakkeren. Met het nummer Daddy Don't Cry, over de band tussen vader en zoon, lukte hem dat aardig!

Op Twitter waren de reacties overwegend positief. Alleen over de Engelse uitspraak van nieuwkomer Davina ontstond een tweet-storm. En eerlijk is eerlijk, als je het eenmaal hoort, is het ook behoorlijk opvallend. Gelukkig maakt ze met haar dijk van een stem veel goed!

Volgende week, 8 september om 20:25 uur op NPO1, staat Trijntje Oosterhuis centraal.