16 jaar lang is er geen vuiltje aan de lucht bij de buren Tinus van der Weide en Marja en Reyer van den Bosch… totdat de bom barst. Tinus wil dat de heg tussen de twee landgoederen wordt gesnoeid, maar er is één probleem. Reyer kan er niet bij, want hij mag het land van Tinus niet op om de heg te onderhouden.

Article continues after the ad

‘Doodvonnis’

Als Tinus Reyer confronteert over de heg gaat het mis tussen de buurmannen. Een bemiddelaar stelde voor om een ‘contract’ te tekenen, zodat Reyer twee keer per jaar zijn land mag betreden. “Ik zou m’n eigen doodvonnistekenen. Never nooit,” luidde de reactie van Tinus. En ook de sloot wordt niet goed onderhouden volgens de koppige Tinus.

Er wordt prikkeldraad gespannen, ruzies uitgelokt, gepest (al vindt Tinus van niet…) en de discussies lopen hoog op tussen de buren. Tijd voor Mr. Reid om in actie te komen. 

Het vonnis

De uitspraak van mr. Reid luidde dat Van den Bosch twee keer per jaar op het land van Tinus mag komen om de heg te snoeien. 91% van de kijkers is het eens met de uitspraak van mr. Reid, hoewel Tinus er nog een schepje bovenop deed: “Dan zet ik er wel maïs neer.” De aflevering van De Rijdende Rechter zorgde op Twitter weer voor hilarische reacties.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!