Heel Holland Bakt, Janny, aflevering 5

Het was gisteravond weer een drukke boel voor de kandidaten van Heel Holland Bakt. Niet alleen moesten ze zich onder het toeziend oog van Robért wagen aan het recept van koffiebroodjes en de koekjes voor bij de thee, maar ook stonden er lokale lekkernijen op het menu.

Article continues after the ad

"Zoals elke week hebben we ook deze week weer een thema", leidde André de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt in. "Je zult wel denken: wat komt daar voor Zeeuwse bolus binnen schuiven, maar dat is Janny. Het thema is namelijk Holland." Het zal je maar gezegd worden. Gelukkig kon Janny er hard om lachen.

Hartige koffiebroodjes

In de eerste opdracht waagden de overgebleven kandidaten, die vorige week nog de lachers op de hand hadden met al hun dubbelzinnigheden, zich aan de koffiebroodjes, maar wel met een twist. "Van mij moeten Hollandse koffiebroodjes lekker zoet zijn, goed gevuld en net gaar zijn", zo maakte Robért duidelijk. Maar daar trok niet iedereen zich wat van aan, tot afschuw van sommige kijkers. De hartige combinatie van Aline met vijgen, geitenkaas en honing kon niet iedereen bekoren.

De technische opdracht

De tweede opdracht leek misschien makkelijk, maar schijn bedriegt. Binnen een uur moesten de kandidaten drie verschillende koekjes maken en tien stuks per koekje. Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Zo bleek ook wel. "De aantallen kloppen, maar de helft is onverkoopbaar", gaf Robért als commentaar bij de koekjes van kandidaat Pauline. "Te donker en ze ruiken verbrand." Kandidaten Arjen en Anouk hadden daarentegen meer geluk.

Leermoment

En tot slot het bekende spektakelstuk met een streekproduct. De dames Pauline en Aline kozen natuurlijk voor een taart met vlaaienvulling uit Limburg en Anouk en Esther gingen aan de slag met de Bosschebollen. Jeroen, die een taart maakte rondom de hunebedden uit Drenthe, ging helaas de mist in. "Er zitten wat technische foutjes in deze taart. Hij snijdt moeilijk, hij bakt moeilijk gaar en hij brokkelt af. Jammer", vond Robért. Dit kostte de bakker uit Drenthe in deze aflevering de kop.