De derde én laatste halve finale van Holland’s Got Talent zit er op! Negen acts streden om een plek in de finale. Bekijk hier de hoogte- en dieptepunten!

Bloed, zweet en tranen bij Kempo Kuntao

1,5 miljoen kijkers stemden gisteravond af op de laatste halve finale van Holland’s Got Talent. In de eerste ronde ging het tussen de 16-jarige Ezra met zijn diabolo’s, dansgroep NXTGN en Golden ticket-winnaar Kempo Kuntao. Ondanks blessures en een bloedneus wist Kempo Kuntao de jury te overtuigen en plaatsten ze zich in de finale.

Thunderstruck

Daarna barstte de strijd los tussen zanger Nick, de drummende Myron en The Black Swords. De kleine rockers van The Black Swords hadden dit keer wél een zangeres en zetten de studio op z’n kop met een klassieker van AC/DC. Zij gaan door naar de finale! Bekijk hun spetterende optreden hierboven terug!

The Fire niet door

De laatste rond zorgde voor grote verontwaardiging. Het publiek was het totaal niet eens met de keus van de jury, die The Dutch Junior Dance Division plaatsen voor de finale. Hun voorkeur ging uit naar hiphop dansgroep The Fire.

Wild Card

Jurylid Dan Karaty snapte de teleurstelling en riep de kijkers op om te stemmen voor een Wild Card. The Fire kreeg dan ook 84% van de stemmen. Ook DSV Dance Impression haalde de finale niet. Bekijk hier het optreden van The Fire terug.

De finale

Kempo Kuntao, The Black Swords en de Dutch Junior Dance Division hebben zich geplaatst voor de finale van volgende week. Bekijk hier alle acts van Holland’s Got Talent terug!

In totaal zijn er nu negen acts bekend die in de finale van Holland’s Got Talent staan, die plaatsvindt op vrijdagavond om 20.30 uur bij RTL 4.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.