In de week tijd dat VI Oranje Blijft Thuis op de buis is, hebben de heren her en der al flink wat stof doen opwaaien. Nu hun transfer naar Veronica zeker is, nemen ze nóg minder een blad voor hun mond.

Article continues after the ad

'Kapot ergeren'

Afgelopen vrijdag deed Johan Derksen een ‘gedurfde’ uitspraak over DJ Jean. „Ik heb me echt kapot zitten ergeren aan die gek die er gisteren zat, die alcoholist die zei dat hij 2000 vrouwen geneukt had. Ik heb hier elke dag ruzie over de lengte van het nummer van het bandje dat hier speelt. Als die man twintig minuten krijgt om te raaskallen, dan mogen zij best een nummertje van drie minuten spelen. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat een redactie zo’n lul uitnodigt”, aldus Derksen. 

'Kom maar op'

Natuurlijk kon een reactie van Jan Engelaar… ahum Jean niet uitblijven. De DJ uploadde een video waarin ‘ie al briesend Johan Derksen voor zielenpoot uitmaakt. “Als je een grote bek hebt tegen mij, doe het face to face. Kom maar, kom maar. Johan Derksen, met je grote bek, kom maar”, aldus Jan. AHUM, JEAN. 

Geen interesse (maar eigenlijk toch wel)

Gisteravond besloot Derksen dat een ‘volwassen’ aanpak het beste werkt. “Het interesseert mij niets. Sterker nog: ik heb die filmpjes niet eens gezien. Alleen al die kutprogramma’s hebben me gebeld wat ik ervan vond.”

Even later vervolgde hij in de show: “Ik heb het niet meegekregen. De mensen hier belden mij vanochtend. Ik was gebeld door Boulevard en Shownieuws enzo, dus zeg nou ja: ‘Ik ga echt niet kijken of zoeken naar zoiets, kan mij het schelen.’ Ik heb een mening over alles en iedereen. En ik vind: als iemand een mening over mij heeft, wat voor mening dan ook, dan mag dat rustig in dit programma. Ik ben ook benieuwd, ik heb het ook nog niet gezien.”

De presentator sloot - na het zien van Jeans filmpje - af met wat wijze woorden: “Inhoudelijk vind ik het prima wat hij roept. Ik heb heel veel respect voor hem dat hij tussen al het neuken door nog dat soort filmpjes kan maken.”