Je moet het je eens proberen voor te stellen: je wordt een maand lang gevolgd bij alles wat je doet en elke stap wordt vastgelegd door verborgen camera’s. Er vinden plots allerlei ongebruikelijke situaties in jouw leven plaats en je kunt het niet verklaren. Je vrienden, collega’s en familieleden zitten in het complot en weten wat gaande is, de enige die dat niet weet, ben jij. Tegen het einde van die maand denk je met een naaste iets leuks te gaan doen en ineens gaat er een decor omhoog, sta je in een tv-studio en kijk je recht in het gezicht van Jan Smit. Dan kan hij maar een ding zeggen: sorry voor alles.

Article continues after the ad

Gisteren was de langverwachte eerste aflevering te zien de verwachtingen waren hooggespannen. 

Een gigantische kijkcijferhit was Jan Smit met de eerste aflevering niet, Sorry voor Alles moest het doen met 820.000 kijkers tegenover Oh, Wat een Jaar dat er met 1.857.000 ruim een miljoen meer had op RTL 4. 

Voorafgaand aan de première vroeg Jan zich af wat de reacties zouden zijn. Nou, die waren er. Behoorlijk wat zelfs, maar niet bepaald mals.

Maar er was voor veel kijkers ook één lichtpuntje te ontdekken: kandidate Yurena heeft de harten van voornamelijk tv-kijkend mannelijk Nederland gestolen.

Bekijk de volledige eerste aflevering van Sorry voor Alles terug via NPO Start.