Tijdens de nachtdienst in woonzorgcentrum De Schutse in Lopik is er één zorgmedewerkster verantwoordelijk voor 62 bewoners. Dat kan zo niet langer, vinden medewerkers Annet Eikendal en Marry Langerak. De twee deden gisteren hun verhaal bij RTL Late Night.

Article continues after the ad

'Niet veilig'

Een gewone nacht is al erg hectisch, vertellen de vrouwen. Daarnaast maken bewoners die door hun ziektebeeld gedragsproblemen hebben de situatie niet makkelijker. “Het is niet veilig. Als een bewoner je aanvalt ben je dus niet beschermd.” 

Oplossing?

De oplossing moet zijn dat staatssecretaris Van Rijn gaat zorgen dat er een bezettingsnorm komt, aldus Annet. “Overal speelt dit, omdat er geen regelgeving voor is. Bestuursleden kunnen dus gewoon doen wat zij denken dat goed is.” De zorgmedewerksters vertelden tevens dat ze al een aanvraag hadden ingediend bij Van Rijn.

Andere gasten

Reclameman Jordi van de Bovenkamp startte gisteren met zijn nieuwe rubriek Galerie Jordi. Daar laat hij iedere week zien wat hem interesseert. Ook waren zanger Dotan en Isa Hoes te gast om te vertellen over Dotans initiatief #insidemybones. Hij stelt dat het ook prima is als je een keer een rotdag deelt op social media. Bekijk beide fragmenten hieronder.

De hele aflevering terugkijken? Dat kan hier.