Gisteravond was het dan zover: Op vrijdagavond 08 juni 2018 nam Humberto Tan afscheid als presentator van RTL Late Night. Het was een bitterzoete uitzending vol emotionele momenten, maar ook met volop vrolijkheid. De succesvolle slotaflevering trok ook nog eens 1.273.000 kijkers.

More content below the advertising

Een dankwoord als een rokje

In een kort en bondig dankwoord bedankte Humberto zijn gasten, zijn crew maar ook zijn kijkers. Hierbij citeerde hij eerst een Fransman met de wijze woorden “My speech is like a skirt: short enough to be exciting, but long enough to cover the subject”. Daarna werd het serieuzer: “Dit programma heeft mij en mijn collega's zoveel gegeven. Wat ik ook ga doen in de toekomst, dat zal ik altijd bij me dragen. Dank u wel voor de afgelopen 5 jaar en de afgelopen 1055 uitzendingen RTL Late Night”.

Heading Up High

Net zoals de rest van de week was het voor de presentator zelf een verrassing wie zijn gasten zouden zijn. En voor deze slotaflevering had hij het een stuk slechter kunnen treffen, want Louis van Gaal, John de Mol en Armin van Buuren schoven aan tafel aan. Kensington waren de muzikale gasten, die samen met van Buuren een optreden weggaven. Samen speelden zij het nummer Heading Up High.

Work It

Ook Timor en zijn Dance Dance Dance-dansers deden een verrassingsoptreden op de tonen van Missy Elliott’s Work It, waarbij Humberto zelf nog even mee kwam doen.

Edsilia zorgt voor emotioneel hoogtepunt

Het emotionele hoogtepunt van de aflevering kwam toen Edsilia Rombley het lied ‘De Liefde Van Je Vrienden’ van Willeke Alberti kwam zingen. In maart 2016 kwam de zangeres ook al bij RTL Late Night langs om speciaal voor de presentator hetzelfde lied ten gehore te brengen. Net als toen hield Humberto het al snel niet meer droog. Hierbij nog even die performance uit 2016:

Tijdens het lied zoomde de camera vrijwel continu in op Humberto, die steeds geëmotioneerder werd. “Goedkoop effectbejag”, zullen de critici van de show misschien zeggen. En dat kan wel wezen, maar wat werkte het goed. Na afloop vertelde Humberto ook nog dat zijn zus in de zaal zat en dat het lied hen allebei doet denken aan hun overleden broers en moeder. Zelfs de immer stoïcijnse Louis van Gaal leek er melancholisch van te worden.

Maar toch

Ja we hebben nog Pauw en we hebben nog Jinek, en Tan was misschien niet zo meer goed als in het begin, maar toch. Natuurlijk blijft Humberto gewoon bij RTL en gaat Late Night na de zomer verder met presentatie van Twan Huys, maar toch. Maar toch, maar toch, maar toch. Humberto, jij ook bedankt voor 1055 mooie afleveringen!

More content below the advertising

Eind 2016 werd al aangekondigd dat Paul Verhoeven’s scifi-klassieker Starship Troopers uit 1997 een reboot krijgt, nu heeft schrijver Edward Neumeier onthuld dat er ook plannen zijn voor een TV-serie. De bedoeling is dat hier oude castleden aan mee zullen doen, waaronder hoofdrolspeler Casper van Dien. “We zijn in gesprek over een tv-show die is gebaseerd op dat idee”, zo vertelt de scriptschrijver aan website HN Entertainment.

More content below the advertising

 

Maar laten we nog niet te snel enthousiast worden

Of dat reden tot juichen is valt vooralsnog te betwijfelen; Neumeier heeft door de jaren heen namelijk zowel hele goede als hele slechte scripts aangeleverd. Zo schreef hij de scenario's voor de eerste Starship Troopers en de eerste Robocop, maar die films waren vooral zo gaaf doordat Paul Verhoeven er zijn eigen zwart-komische draai aangaf. Neumeier schreef in 2004 en 2008 zelf nog twee Starship Troopers-sequels, die juist meteen op video uitkwamen en allebei zeer slecht zijn ontvangen.

Geen vertrouwen in de nieuwe reboot

De scenarist heeft in elk geval geen vertrouwen in de geplande reboot, die afkomstig zal zijn van hetzelfde team dat vorig jaar met weinig succes de reboot van Baywatch afleverde. “Soms kan je ergens een reboot van maken, maar soms voelt het gewoon niet goed”, aldus Neumeier. En daarmee drukt hij zich diplomatiek uit vergeleken met Paul Verhoeven, die het idee van een reboot in 2016 al met de grond gelijk maakte: “In het persbericht stond dat ze zich meer gaan richten op het oorspronkelijke boek. Wij probeerden juist zo ver mogelijk van het boek vandaan te blijven, omdat we vonden dat het een fascistisch en militaristisch was. Trouw blijven aan dat boek zou goed passen bij het tijdperk van het Trump-presidentschap”, aldus de Nederlandse regisseur die zich toch al nooit een blad voor de mond neemt.

Naast Casper Van Dien waren ook Denise Richards, Dina Meyer en Jake Busey te zien in de oorspronkelijke Starship Troopers. Het is maar de vraag in hoeverre deze castleden destijds in de gaten hadden wat voor valse satire Verhoeven eigenlijk van de film aan het maken was.

 

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

More content below the advertising

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.