Gisteravond was het dan zover: Op vrijdagavond 08 juni 2018 nam Humberto Tan afscheid als presentator van RTL Late Night. Het was een bitterzoete uitzending vol emotionele momenten, maar ook met volop vrolijkheid. De succesvolle slotaflevering trok ook nog eens 1.273.000 kijkers.

Een dankwoord als een rokje

In een kort en bondig dankwoord bedankte Humberto zijn gasten, zijn crew maar ook zijn kijkers. Hierbij citeerde hij eerst een Fransman met de wijze woorden “My speech is like a skirt: short enough to be exciting, but long enough to cover the subject”. Daarna werd het serieuzer: “Dit programma heeft mij en mijn collega's zoveel gegeven. Wat ik ook ga doen in de toekomst, dat zal ik altijd bij me dragen. Dank u wel voor de afgelopen 5 jaar en de afgelopen 1055 uitzendingen RTL Late Night”.

Heading Up High

Net zoals de rest van de week was het voor de presentator zelf een verrassing wie zijn gasten zouden zijn. En voor deze slotaflevering had hij het een stuk slechter kunnen treffen, want Louis van Gaal, John de Mol en Armin van Buuren schoven aan tafel aan. Kensington waren de muzikale gasten, die samen met van Buuren een optreden weggaven. Samen speelden zij het nummer Heading Up High.

Work It

Ook Timor en zijn Dance Dance Dance-dansers deden een verrassingsoptreden op de tonen van Missy Elliott’s Work It, waarbij Humberto zelf nog even mee kwam doen.

Edsilia zorgt voor emotioneel hoogtepunt

Het emotionele hoogtepunt van de aflevering kwam toen Edsilia Rombley het lied ‘De Liefde Van Je Vrienden’ van Willeke Alberti kwam zingen. In maart 2016 kwam de zangeres ook al bij RTL Late Night langs om speciaal voor de presentator hetzelfde lied ten gehore te brengen. Net als toen hield Humberto het al snel niet meer droog. Hierbij nog even die performance uit 2016:

Tijdens het lied zoomde de camera vrijwel continu in op Humberto, die steeds geëmotioneerder werd. “Goedkoop effectbejag”, zullen de critici van de show misschien zeggen. En dat kan wel wezen, maar wat werkte het goed. Na afloop vertelde Humberto ook nog dat zijn zus in de zaal zat en dat het lied hen allebei doet denken aan hun overleden broers en moeder. Zelfs de immer stoïcijnse Louis van Gaal leek er melancholisch van te worden.

Maar toch

Ja we hebben nog Pauw en we hebben nog Jinek, en Tan was misschien niet zo meer goed als in het begin, maar toch. Natuurlijk blijft Humberto gewoon bij RTL en gaat Late Night na de zomer verder met presentatie van Twan Huys, maar toch. Maar toch, maar toch, maar toch. Humberto, jij ook bedankt voor 1055 mooie afleveringen!

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.