In De wereld rond met 80-jarigen mocht de hoogbejaarde Willem zijn droom verwezenlijken. Hij maakte ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw een helikoptervlucht.

Article continues after the ad

'Ik ben beduusd'

Hij wist van niks: Dennis van der Geest had hem nietsvermoedend meegenomen naar een grasveld. Daar aangekomen vertelde de presentator dat ze samen een helikoptervlucht zouden maken. Willem kon moeilijk uit zijn woorden komen: “Ik ben beduusd.” Toen Dennis ook nog eens een foto van Willems overleden vrouw tevoorschijn haalde, hield de man het niet meer droog… Bekijk het fragment hierboven.

'Wat een puinhoop!'

Gelukkig viel er ook genoeg te lachen. De groep reisde van Canada naar Guatemala. Het centrum van diens hoofdstad, Guatemala-Stad, staat namelijk op de Werelderfgoedlijst. De oudjes waren echter niet onder de indruk: “Dit lijkt de oorlog wel. Wat een puinhoop zeg.” 

Opstapje

Wanneer Annie en Ellis daarna aankomen in hun hotelkamer zijn ze verbaasd over de hoogte van hun bed. Gelukkig weet Annie wel raad met de situatie.

Ziplinen

Rita overwon gisteren ook haar angsten: zij ging in Guatemala ziplinen. “Als ik het nu niet doe, dan krijg ik het nooit meer voor elkaar”, aldus de 81-jarige vrouw.