Dat het alom bejubelde Ik Hou van Holland voorlopig alleen nog een plek heeft in de rekwisietenkamer, viel niet bijster goed bij tv-kijkend Nederland. Gelukkig blijkt sprake van een waardig opvolger.

Article continues after the ad

Gisterenavond vond de vuurdoop voor Oh, Wat een Jaar! plaats, het nieuwe zaterdagavondprogramma van Linda de Mol. En dat bood een aantal pluspunten.

Huishoudbeurs

Allereerst weten we dankzij de show dat Linda vroeger haar dagen sleet op de Huishoudbeurs, waar zij een ieder die daar vatbaar voor bleek aan de Pisang Ambon hielp.

Daarnaast kreeg de lolobal eindelijk weer eens alle aandacht. Bovendien betekent een nieuw programma in de regel nieuwe spellen en dus zijn we nu ‘Balzak-graaien’ rijker (filmpje bovenaan).

Jaren 80-dwaas

En tot slot bood het een Jeroen van Koningsbrugge met het uiterlijk van een jaren 80-dwaas. Iederéén is trouwens ernstig onder handen genomen door een visagie-team dat vooral 35 jaar geleden succesvol was. Een metamorfose die tot de valuta aan toe is doorgevoerd.

Oh, wat een aftrap

Oh Wat een Jaar! beleefde al met al een prima aftrap; liefst anderhalf miljoen mensen stemden om 20.00 uur af op RTL4.

Teamcaptains

Iedere week behandelt de show een ander jaartal. Teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Ruben Nicolai krijgen hiervoor wekelijks hulp van twee gasten. De eerste aflevering mochten Gerard Joling en Angela Groothuizen uithelpen.