Als antwoord op een van de vragen tijdens Ik hou van Holland noemt Jeroen een spreekwoord waar Linda nog nóóit van heeft gehoord. Wat maak jij hiervan?

Article continues after the ad

Spreekwoorden en gezegdes

Welke spreekwoorden, uitdrukkingen en gezegdes met paarden, kippen en hanen ken je? Dat was de vraag die Guus Meeuwis, Victor Mids, Fockeline Ouwerkerk en Gallyon van Vessem moesten beantwoorden, en er zijn blijkbaar 22 goede antwoorden.

Vooral Guus komt een heel eind, maar in de buurt van de 22 weet zijn team nooit te komen. Nadat de bel gaat, denkt tegenstander Jeroen van Koningsbrugge nog wel een goed antwoord te hebben. Lees hieronder verder, maar spoilertechnisch is het aan te raden om eerst hierboven het fragment af te spelen.

Een man een man ...

"Een man een man, een paard een paard." Heb jij er ooit van gehoord? Jeroen dacht waarschijnlijk aan "Een man een man, een woord een woord", wat betekent dat je je aan beloftes (je woord) moet houden, maar wat Jeroens spreekwoord nou zou moeten betekenen ...

"Ik zeg het altijd", blijft Jeroen zelfverzekerd volhouden. Waarmee is hij nou in de war? Wij kunnen nog het gezegde "Man en paard noemen" bedenken, dat betekent dat je niets verzwijgt en/of eerlijk zegt wie het is. "Anderhalve man en een paardenkop" betekent dat ergens weinig aanwezigen zijn, maar dat lijkt eigenlijk al helemaal niet meer op Jeroens contaminatie. Het is maar goed dat dit niet zijn teams beurt was, al hadden wij kijkers misschien kunnen genieten van nog meer kronkels in Jeroens bovenkamer.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!