Als antwoord op een van de vragen tijdens Ik hou van Holland noemt Jeroen een spreekwoord waar Linda nog nóóit van heeft gehoord. Wat maak jij hiervan?

More content below the advertising

Spreekwoorden en gezegdes

Welke spreekwoorden, uitdrukkingen en gezegdes met paarden, kippen en hanen ken je? Dat was de vraag die Guus Meeuwis, Victor Mids, Fockeline Ouwerkerk en Gallyon van Vessem moesten beantwoorden, en er zijn blijkbaar 22 goede antwoorden.

Vooral Guus komt een heel eind, maar in de buurt van de 22 weet zijn team nooit te komen. Nadat de bel gaat, denkt tegenstander Jeroen van Koningsbrugge nog wel een goed antwoord te hebben. Lees hieronder verder, maar spoilertechnisch is het aan te raden om eerst hierboven het fragment af te spelen.

Een man een man ...

"Een man een man, een paard een paard." Heb jij er ooit van gehoord? Jeroen dacht waarschijnlijk aan "Een man een man, een woord een woord", wat betekent dat je je aan beloftes (je woord) moet houden, maar wat Jeroens spreekwoord nou zou moeten betekenen ...

"Ik zeg het altijd", blijft Jeroen zelfverzekerd volhouden. Waarmee is hij nou in de war? Wij kunnen nog het gezegde "Man en paard noemen" bedenken, dat betekent dat je niets verzwijgt en/of eerlijk zegt wie het is. "Anderhalve man en een paardenkop" betekent dat ergens weinig aanwezigen zijn, maar dat lijkt eigenlijk al helemaal niet meer op Jeroens contaminatie. Het is maar goed dat dit niet zijn teams beurt was, al hadden wij kijkers misschien kunnen genieten van nog meer kronkels in Jeroens bovenkamer.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!

More content below the advertising

Hugh Jackman en Sir Patrick Stewart zijn samen in het Guinness Book of Records opgenomen als de acteurs die het langst Marvel-personages hebben gespeeld. Jackman's Wolverine en Stewart's Professor Xavier doken in zomer 2000 voor het eerst op in de eerste X-Men, en waren in maart 2017 voor het laatst te zien in het juichend ontvangen Logan. Daarmee zit er voor beide X-Men-sterren 16 jaar en 228 dagen tussen hun eerste en laatste optreden, vooralsnog een record.

More content below the advertising

 

Grote droom

De uitreiking vond plaats in de Britse ontbijtshow This Morning, waar presentatrice Alison Hammond een interview deed met Jackman naar aanleiding van zijn aankomende concerttournee, die hem in mei ook naar de Ziggo Dome brengt. De Australische alleskunner vertelde aan Hammond dat het vroeger zijn grote droom was om in het Guinness Book of Records te komen. Hierop verraste de presentatrice hem met de mededeling dat hij in de nieuwste editie van het boek opgenomen is. Een videoboodschap van een trotse Sir Patrick Stewart maakte het feest compleet.

 

Opgezette PR-Stunt

Het lijkt allemaal wel erg op een opgezette PR-stunt voor Hugh's concerttour, zeker aangezien Logan al twee jaar oud is en dit record ook in de vorige editie mee had gekund. En natuurlijk is professor Xavier in die 16 jaar ook drie keer door James McAvoy gespeeld. Maar dat maakt het niet minder tof om te zien hoe deze twee goed bevriende sterren zoveel plezier beleven aan hun record. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat dit goede motivatie is voor Jackman om toch op zijn besluit terug te komen om nooit meer Wolverine te spelen.

De trailers voor Secret Life of Pets 2 blijven maar komen! We zijn al bijna de tel kwijt, maar een kijkje in onze database leert ons dat het hier om alweer om tenminste de vijfde trailer voor deze geheide zomerhit gaat. En in deze trailer maken we kennis met waakhond Rooster, wiens stem wordt ingesproken door niemand minder dan Harrison Ford!

More content below the advertising

 

Animatiedebuut voor Hollywood-zwaargewicht

Ook al is het Hollywood-acteurs al jarenlang gebruikelijk om bij te schnabbelen met het inspreken van personages in animatiefilms, toch is dit voor de 76-jarige superster de eerste keer dat hij zijn stem leent aan een animatiefilm.

 

Rooster is de waakhond op een boerderij waar Max en Duke (die we nog kennen uit het eerste deel) terecht komen. Hun verhaallijn staat dus waarschijnlijk los van het avontuur van Snowball, het hilarische konijntje dat door Kevin Hart ingesproken wordt. Zijn trailers blijven de leukste tot nu toe.

The Secret Life of Pets 2 draait vanaf 7 juni 2019 in de bioscoop.