Het is één van de langstlopende verhaallijnen ooit in Nederlands oudste soap: wie heeft Jan Maes in GTST om het leven gebracht? Na vijf maanden waarin zo'n beetje elke inwoner van het fictieve Meerdijk verdacht is geweest, hebben de kijkers sinds gisteren eindelijk een antwoord.

Article continues after the ad

Ondanks dat Lana -de soapdochter van Sjors Langeveld (Ingmar Schrama/Melissa Drost) en de overleden Danny de Jong (Jan Kooijman)- vrij hoog op het verdachtenlijstje van de eeuwige speurneus Aysen staat, is het Lana die uiteindelijk weet te vertellen dat Loes de Haan (de intens slechte en gemene assistente van Nina Sanders) óók in de jachthaven bij de boot van Jan Maes was en hem daar de fatale trap gegeven heeft. 

Ondanks dat veel trouwe GTST-kijkers door de onthulling eindelijk weer rustig konden slapen, waren de reacties online toch behoorlijk wisselend.

En dat de kijkers nu eindelijk weten dat Loes de schuldige is aan de moord en de bijbehorende ophef in GTST-land, betekent niet dat de Meerdijkse politie al zo ver is. De grote vraag is nu óf en wanneer ze Loes in haar niet zo lieftallige kraagje kunnen vatten. Met de grote (en dure) zomercliff in aantocht is de kans groot dat de zeepfans tot dat moment laten wachten. Voor de trouwe kijkers komt het aanstaande afscheid van Loes overigens geen moment te vroeg. 

Op vrijdag 6 juli weten we hopelijk alles tijdens de laatste aflevering van dit seizoen. En daarna gaat Goede Tijden, Slechte Tijden met een welverdiende zomerstop om begin september weer terug te keren. De volledige en bloedspannende aflevering van gisteren zie je hier!