John de Mol hengelde de afgelopen tijd de ene na de andere RTL-ster binnen voor zijn Talpa-zenders, en daar begon ‘ie vorig jaar al mee met de aankoop van Gordon. Maar… hopelijk heeft hij het bonnetje nog!

Article continues after the ad

Gordon scoort tot nu toe namelijk niet bijster goed. DanceSing, vooraf flink gehypet, valt nogal tegen. De nieuwe talentenjacht met Gordon als één van de juryleden zakte vorige week in en trok slechts 446.000 kijkers. Ook zijn gloednieuwe quiz is, euhm, niet bepaald een topper…
 

 

Dat verzin je niet?!

Ja, dat verzin je niet! Zo heet de quiz, btw. De afgelopen weken bleef ook deze show steken op zo’n 400.000 kijkers. Het enige positieve? De kijkcijfers zijn in ieder geval stabiel. Dat kan 6 Inside moeilijk zeggen.
 

Project Rembrandt

NPO 1 bleek zoals eigenlijk altijd weer de absolute koning op de zondagavond, zo bewijzen de nieuwe kijkcijfers van Stichting KijkOnderzoek. Heel Holland Bakt zette weer een absolute monsterscore neer met ruim 3,4 miljoen kijkers. Ook Project Rembrandt, de nieuwe schildertalentenjacht, scoorde érg goed: er keken maar liefst 1,4 miljoen mensen naar.
 

Heel Holland schildert

De show lijkt ook wel een beetje op Heel Holland Bakt. Geen amateurbakkers, maar amateurschilders. André van Duin kwam ook even langs en schitterde als model. ‘Bakkers klaar? Bakken maar!’ werd – heel toepasselijk – ‘Schilders klaar? Schilderen maar!’

Project Rembrandt is elke zondag om 21.25 te zien op NPO 1. Programma gemist? Kijk ‘m hier terug. Dat Verzin Je Niet! kun je hier terugzien.