Tja... die stem is nu eenmaal waanzinnig met de hoofdletter W

Het leven van Glennis Grace is deze week volledig op z’n kop komen te staan. Een filmpje van één van haar optredens als Whitney Houston ging afgelopen week viral en werd geliket door niemand minder dan Nicki Minaj. Nu stromen de aanbiedingen binnen. In RTL Late Night vertelt ze wat haar plannen zijn én laat ze nog even fijntjes horen waarom de Amerikanen ineens zó smachten naar haar stem.

Werken met de grootsten

“Ik krijg zo veel aanbiedingen vanuit het buitenland, ik moet nu doorpakken”, zei Glennis gisteravond aan de desk bij Humberto Tan. “Ik moet mijn eigen geluk gaan opzoeken. Ik krijg het nu aangeboden.” Zo is de zangeres benaderd door Bebe Winans, zanger (‘I Wanna Be The Only One van hem en Eternal ken je vást wel) en zeer goede vriend van de in 2012 overleden Whitney. “Met hem wil ik al heel lang heel graag werken. Ik kijk echt tegen zijn familie op. Die mensen nemen nu ineens contact met mij op en zeggen dat ze me willen helpen in de business.”

Is this it?

Glennis is van plan “sowieso” naar de Verenigde Staten te gaan om daar met Winans en anderen te praten. “Ik was daar al bezig, maar nu komen heel veel toevalligheden bij elkaar.”

Agenda omgooien

Haar plotselinge succes heeft ook een keerzijde. Glennis werkte aan een groot project rondom Whitney Houston, waarmee ze volgend jaar aan de slag zou gaan. Of dat er nu nog komt en of het inderdaad volgend jaar wordt, weet ze niet. “Dat hangt af van hoe dit allemaal loopt.”

W-A-U-W

Om nog even te laten horen waarom de Amerikanen nou precies zo geïnteresseerd zijn in Glennis, zingt ze in de uitzending het zélfs voor Whitney erg moeilijke nummer Run To You. En ja… ontkennen dat dat waanzinnig is, kan eigenlijk niet. Bekijk het optreden in bovenstaande video.

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.

Nee het is dus echt niet Art Rooijakkers geworden. De voormalige Wie is de Mol-presentator had er geen zin in, maar nu heeft RTL dan toch een opvolger gevonden voor Dennis Weening. Kaj Gorgels gaat in 2019 de zo onhandig weggebonjourde Weening opvolgen als presentator van Expeditie Robinson. De vlotte YouTuber die sinds een paar jaar ook op TV presenteert is geen onbekende van het programma, aangezien hij in 2017 al als kandidaat meedeed. Daarnaast presenteerde hij dit seizoenen ook al meerdere keren Eilandpraat.

Gorgels was voor het eerst als presentator te zien in het programma SOS: Mijn vakantie is een hel, wat hij in 2017 samen met John Williams deed. En hier word het misschien een beetje pijnlijk, want Albert Verlinde beweerde eerder deze week nog dat RTL twijfelde tussen uitgerekend Gorgels en Williams om naast presentatrice Nicolette Kluijver het nieuwe gezicht te worden van de razend populaire survivalshow.

 

“Een enorme eer, onwerkelijk”

“Deelnemen aan het programma waar ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou mogen presenteren”, aldus de 28-jarige presentator in een reactie op zijn Instagram. “Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen”.

Voor het zover is tourt Kaj de komende maanden eerst door Nederland met zijn eerste theatershow Effe Relativeren. Weten of hij bij jou in de buurt optreedt? De speeldata zie je hier.