Freek Jansen was gisteravond te gast bij RTL Summer Night. De voetbaljournalist was erbij toen Ajax-speler Abdelhak ‘Appie’ Nouri afgelopen zaterdag op het veld neerging.

Article continues after the ad

Hartritmestoornis

De 20-jarige voetballer zakte tijdens een oefenduel van Ajax tegen Werder Bremen in Oostenrijk in elkaar. Hij werd met een traumahelikopter naar Innsbruck vervoerd. Uiteindelijk bleek het om een hartritmestoornis te gaan. De voetballer wordt nog in slaap gehouden. 

Bidden en huilen

Jansen was bij het oefenduel aanwezig, zag het gebeuren en schreef er een stuk over. In eerste instantie dachten ze het ging om een blessure. Maar al snel bleek dat het goed mis was. “Hét moment was eigenlijk dat je na een minuut of 20 echt de reanimerende bewegingen door de doeken heen zag”, aldus Jansen. “Op dat moment zag je mensen bidden, zag je mensen huilen.” Bekijk het interview hierboven.

Steun

Gelukkig is er volop steun voor de voetballer. Ook Jansen had alleen maar positieve dingen te zeggen over Appie. “Hij blijft zichzelf, rustig, bescheiden; echt een prachtige jongen.” Zelfs Feyenoord-fans betuigen steun. Feyenoord-fan en dichter Robin van den Heuvel, alias Dichter van Zuid, schreef een stuk over Appie.