Ook al viel Engeland - België als wedstrijd nogal tegen, dankzij Rode Duivels-spits Michy Batshuayi werd het toch nog gezellig gisteravond.

Article continues after the ad

B-selecties

Hier had eigenlijk een ‘Gemist’-artikel moeten staan over hoe Engeland tegen België een daverende showdown werd tussen de enige twee teams die tot nu toe echt indruk hebben gemaakt op het WK. In plaats daarvan besloten beide teams hun B-selectie op te stellen omdat ze toch al allebei gekwalificeerd waren voor de achtste finales. Daar kwam nog bij dat geen van beide teams echt wilde winnen, want de verliezer van de wedstrijd zou het vanaf de kwartfinales een stuk makkelijker krijgen dan de winnaar. Kortom, we hadden dit verwacht:

Maar in plaats daarvan kregen we iets wat meer deed denken aan dit:

De uitslag was uiteindelijk 1-0 voor België met een goal van Adnan Januzaj.

Epic Fail!

België-spits Michy Batshuayi zorgde vervolgens toch nog voor topvermaak. Hij wilde de goal van zijn medespeler vieren door de bal tegen de paal aan te trappen. Die kaatste echter terug, waardoor de aanvaller de bal keihard tegen zijn eigen kop kreeg. En Twitter ontplofte van vreugde:

“The second before I knew I f*cked up”

Batshuayi liet zich online van zijn sportiefste kant zien door ook zelf de draak te steken met zijn onhandige actie. Zo tweette hij een foto van het moment voorafgaand aan de trap met het onderschrift “the second before I knew I f*cked up”.

Ook retweette de Rode Duivel een foto waarop hij de doelpaal knuffelt, waaruit zou blijken dat alles weer pais en vree is tussen de Belg en de doelmast:

Koning

Misschien is Batshuayi dit WK dan nog geen koning in het veld, maar hij is al wel een koning op twitter.