Een opmerkelijk en emotioneel interview in RTL Late Night van gisterenavond: Anne Lok, ex van D66-leider Alexander Pechtold, vertelde over 'mensen uit Den Haag' die 'karaktermoord' op haar wilden plegen. Voor wie het spoor even bijster is: we zetten alles uit deze zaak voor je op een rijtje!

Article continues after the ad

Anne Lok stapte begin deze week op als gemeenteraadslid in Meppel. Dit omdat roddelblad Privé met een 'exclusief' artikel kwam over de tumultueze relatie tussen Pechtold en Lok. Zo zou de D66-leider haar onder meer gedwongen hebben tot abortus (!). Flinke beschuldigingen, en het was dan ook erg raar dat Lok in Late Night niet echt reageerde op die verhalen. 

Tranen

In plaats daarvan vertelde ze aan Twan Huys dat ze aan tafel zat om haar familie, vrienden en zichzelf te beschermen tegen verkeerde beeldvorming. Ook haalde ze - met tranen in haar ogen - flink uit naar haar ex-geliefde:

    

Twitter is nogal verdeeld over deze politieke ophef. Het interview in Late Night maakte nogal wat tongen los. Woorden als 'ongemakkelijk' en 'bizar' vlogen over het scherm. 

Huh?!

Lok sluit haar interview af met het statement dat ze niet de publiciteit wilde opzoeken. Het kon gewoon niet anders want "de situatie is onhoudbaar". 

Wil je de hele uitzending terugkijken? Check dan deze link op RTLXL.

    

Overigens kwam er ook weer kritiek op Huys zelf, die - hoe durft hij?! - in de eerste show geen kaasstengels op tafel zette.