Ewout Genemans dook gisteravond weer een gevaarlijke gevangenis in om te kijken hoe het er daar aan toeging. Deze keer bleef de presentator dichter bij huis: hij ging naar Polen.

More content below the advertising

500 man, 23 uur per dag

In de gevangenis zitten ruim 500 man, 23 uur per dag in hun cel. Deze criminelen zijn erg gevaarlijk en daarom spreekt Ewout de meesten alleen door de tralies. Zo ontmoet de presentator onder anderen Sebastian. Deze gedetineerde is zo gevaarlijk, dat er een extra deur is geplaatst voor contact met de bewaking. Bekijk het fragment hierboven.

Interventieteam

De presentator kreeg ook te zien wat er gebeurd als het interventieteam optreed. Deze speciale elite grijpt in wanneer gevangenen doordraaien. En dat gaat er hard aan toe…

Taboe

Ewout sprak ook met Zlatan, een Poolse man die een tijdje in Nederland in de bak heeft gezeten en nu opgesloten zit in Polen. Zijn conclusie: “Ik zat in de Bijlmer, dat lijkt wel een hotel.” Wanneer Ewout vraagt of hij ergens niet over kan praten, vertelt Zlatan dat homoseksualiteit in de gevangenis nog steeds een taboe is. “Hier zitten 800 gevangen, waaronder moordenaars. Dan moet je niet zeggen dat homoseksualiteit geen probleem is."

Gevaar voor eigen leven

Aan het eind van de dag mag Ewout mee met de bewakers om gevangenen te tellen in het gevaarlijkste blok. Met gevaar voor eigen leven kijken de cipiers iedere avond of iedereen wel aanwezig is.

De hele aflevering terugkijken? Dat kan hier.

More content below the advertising

Hugh Jackman en Sir Patrick Stewart zijn samen in het Guinness Book of Records opgenomen als de acteurs die het langst Marvel-personages hebben gespeeld. Jackman's Wolverine en Stewart's Professor Xavier doken in zomer 2000 voor het eerst op in de eerste X-Men, en waren in maart 2017 voor het laatst te zien in het juichend ontvangen Logan. Daarmee zit er voor beide X-Men-sterren 16 jaar en 228 dagen tussen hun eerste en laatste optreden, vooralsnog een record.

More content below the advertising

 

Grote droom

De uitreiking vond plaats in de Britse ontbijtshow This Morning, waar presentatrice Alison Hammond een interview deed met Jackman naar aanleiding van zijn aankomende concerttournee, die hem in mei ook naar de Ziggo Dome brengt. De Australische alleskunner vertelde aan Hammond dat het vroeger zijn grote droom was om in het Guinness Book of Records te komen. Hierop verraste de presentatrice hem met de mededeling dat hij in de nieuwste editie van het boek opgenomen is. Een videoboodschap van een trotse Sir Patrick Stewart maakte het feest compleet.

 

Opgezette PR-Stunt

Het lijkt allemaal wel erg op een opgezette PR-stunt voor Hugh's concerttour, zeker aangezien Logan al twee jaar oud is en dit record ook in de vorige editie mee had gekund. En natuurlijk is professor Xavier in die 16 jaar ook drie keer door James McAvoy gespeeld. Maar dat maakt het niet minder tof om te zien hoe deze twee goed bevriende sterren zoveel plezier beleven aan hun record. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat dit goede motivatie is voor Jackman om toch op zijn besluit terug te komen om nooit meer Wolverine te spelen.

De trailers voor Secret Life of Pets 2 blijven maar komen! We zijn al bijna de tel kwijt, maar een kijkje in onze database leert ons dat het hier om alweer om tenminste de vijfde trailer voor deze geheide zomerhit gaat. En in deze trailer maken we kennis met waakhond Rooster, wiens stem wordt ingesproken door niemand minder dan Harrison Ford!

More content below the advertising

 

Animatiedebuut voor Hollywood-zwaargewicht

Ook al is het Hollywood-acteurs al jarenlang gebruikelijk om bij te schnabbelen met het inspreken van personages in animatiefilms, toch is dit voor de 76-jarige superster de eerste keer dat hij zijn stem leent aan een animatiefilm.

 

Rooster is de waakhond op een boerderij waar Max en Duke (die we nog kennen uit het eerste deel) terecht komen. Hun verhaallijn staat dus waarschijnlijk los van het avontuur van Snowball, het hilarische konijntje dat door Kevin Hart ingesproken wordt. Zijn trailers blijven de leukste tot nu toe.

The Secret Life of Pets 2 draait vanaf 7 juni 2019 in de bioscoop.