Na de teleurstellende finale van Utopia vorige week, was het gisteravond tijd voor Utopia 2.0. Bijna 600.000 kijkers zagen hoe de eerste deelnemers vanuit het niets een bestaan op moesten bouwen op een braakliggend terrein ergens in ‘t Gooi. Geen dak, geen bed, alleen een kistje met wat houten planken, een oud mobieltje met wat beltegoed, 250 euro en een meertje om te vissen. Daar moeten de zes Utopia-deelnemers het mee doen.

Article continues after the ad
 

Utopia of toch Expeditie Robinson?

Doordat de deelnemers dit keer letterlijk vanuit niets een bestaan op moeten bouwen, voelt de eerste aflevering van Utopia meer als een nieuwe editie Expeditie Robinson, dit keer met onbekende Nederlanders. En ook hier staat er gelijk een leider op, John, die de touwtjes in handen neemt bij het maken van een slaapplek.

 

Lil’ Kleine ook in Utopia?! 

Eén voor een komen de deelnemers van Utopia het terrein binnen en wanneer deelnemer Brandon het terrein opstapt wordt hij al snel vergeleken met ’s lands populairste rapper Lil’ Kleine. 

 

Slow start voor Utopia 2.0

Toch bouwt de eerste aflevering van Utopia 2.0 heel rustig op. Op wat klein gezeur na van Jessie zijn er geen heftige ruzies en wordt vooral nog veel overlegd hoe ze het terrein tot de ideale plek te maken om te overleven. Het begin is er, we zijn in ieder geval benieuwd waar dit heen gaat.