De hele afgelopen week was Nederland in de ban van Ed Sheeran. De roodharige Britse singer-songwriter speelde op maandag en dinsdag een afgeladen Ziggo Dome plat én nam plaats op de praatstoel bij Twan Huys voor een aflevering van College Tour. Fijn voor de vele mensen die geen concertkaartje wisten te bemachtigen: dat interview was gisteravond te zien bij de NPO.

Article continues after the ad

Een écht leuk interview

Daar was hij onder de indruk van de organisatie. Ed wist van tevoren wel dat hij een interview had, maar dat daar honderd studenten bij zouden zitten die hem vragen mochten stellen waarop hij dus níet voorbereid was, had niemand hem verteld. Volgens Twan bleek dat echter totaal geen probleem voor Ed. “Toen wij een filmpje lieten zien van zijn vroegere muziekleraar zei hij: 'Jullie hebben hier echt moeite voor gedaan. Dit is echt hartstikke leuk!'”

Ed wants more

Ed vond het interview zelfs zó leuk, dat toen Twan de boel wilde afronden omdat de zanger weg zou moeten, Ed zelf aangaf dat hij nog niet wilde stoppen en per sé nog een aantal vragen wilde beantwoorden. De laatste vraag van de avond is wat zijn favoriete moment uit zijn jeugd is. Ed verwijst naar zijn single Castle on the Hill, waarin hij precies daarover zingt. “Toen ik een jaar of dertien was en met mijn vrienden op bmx-fietsen met gestolen blikjes cider chillde op de heuvel. Dat zijn de zomers die ik me echt goed kan herinneren.”

Good ol’ days

“Ik zou heel graag zien dat mijn kinderen dat ook zo zullen beleven, maar ja… nu hebben we smartphones en doet niemand dat nog. Iedereen speelt binnen op de X-box en zit op Twitter. Kinderen moeten weer wormen eten, in bomen klimmen en onder de modder thuiskomen”, besluit Ed, waarna hij nógmaals aangeeft hóe tof hij dit interview vond. Nou Ed, dat vonden wij ook. Wat bij jíj een leuke gast.

Bekijk het fragment terug vanaf 07.27 min. in bovenstaande video met een compilatie van het interview.