Gerrit uit Utopia 2

Na 6 jaar kwam er in december 2019 eindelijk een einde aan Utopia.  Liefdes ontstonden, ruzies werden gemaakt en er werden behoorlijk wat nieuwe bedrijven opgezet. Maar wie botsten er nu het meest? In dit artikel hebben we de heftigste ruzies voor je verzameld.

Familieruzie

Van je familie moet je het hebben, zo moet Jessie gedacht hebben. Met tranen in haar ogen omarmt ze haar moeder als zij een bezoekje komt brengen aan het Utopia-terrein. Maar nog geen moment later is moeders onverbiddelijk. “Dit is wie wij gedag zeggen en Adriaan, maar de rest niet.” Jessie probeert haar moeder nog te overtuigen, maar daar slaagt ze niet in, zelfs niet als er drie mannen en Lotus voor de deur staan om even ‘hallo’ te zeggen. “Nee, liever niet.” Dat deze opmerking het begin is van een behoorlijk uit de hand gelopen ruzie, is dan ook niet zo heel gek.

 

Article continues after the ad

Timothy flipt

Maar de Utopianen hebben niet altijd familie nodig om ruzie te maken. Gerrit en Jens zijn druk bezig om alles voor de B&B-gast, die komt overnachten op het terrein, in orde te maken. Maar Timothy wil daar in het volgende fragment niets van weten. “Loop maar even mee. We gaan hem even afzeggen.” Dat laten de twee mannen niet zomaar gebeuren, waarna Timothy flipt. “Ik trek jouw hele slaapvertrek overhoop en ik gooi het in de vijver.” En zo gezegd, zo gedaan.

 

Wijntje afgepakt

De avond in Utopia 2 begon zo leuk: drankje hier en een drankje daar. Allemaal leuk en aardig, maar de jonge Mylène ziet het al snel fout gaan bij haar mede-inwoner Alexandra en pakt daarom haar wijntje af. “Waarom doe je dat nou?”, wil Alexandra weten. “Het is niet dat ik drinken wil, maar het is dat jij genoeg hebt gehad.” Dat valt absoluut niet goed bij Lex, waar Mylène weer op reageert. “Lex, je zet jezelf voor schut. Je hebt de leeftijd van mijn moeder. Als mijn moeder zich zo had gedragen, had ik mij doodgeschaamd. En ik weet dat Jordy (haar zoon, red) tegen jou heeft gezegd: “Mam, houd je alsjeblieft in”.” Die opmerking is een stapje te ver voor Alexandra.

 

Ladder omver schoppen

Dat Mylène zelf ook ‘een stapje te ver’ kan gaan, blijkt wel uit het volgende fragment. Ze is het niet eens met de poster die Jessie heeft opgehangen voor zijn laser behandelingen en dat laat ze weten ook. “Ik vind dit respectloos.” Maar als Jessie het volgens op haar modellencarrière gooit, is het genoeg. “Jij moet je bek houden. Wil je dat ik die ladder onder je vandaan trap?” Dat dit überhaupt in haar hoofd opkomt, snapt Jessie niet. “Die is gek, hé.”

 
 

Huis slopen

Van het dreigen om de ladder onder iemand vandaan te trappen naar de bedreiging om een heel huis te slopen. Utopia 2 kende op het terrein behoorlijk wat dieptepunten en daar kwam zelfs een keer de politie op af. Dat was niet nodig bij het onderstaande fragment, maar Jeffry wist bouwer John wel boos te maken door zonder overleg een graafmachine te bestellen. “Ik heb hier de leiding over die silo. En jij doet je zin, die ik niet accepteer!” Maar Jeffry ligt daar echt niet van wakker. “John, ik sloop zo je hele huis jongen, als je dat wil. Het interesseert me niets.”

 

Gerrit sloopt de boel

Maar waar het bij het vorige fragment slechts bij dreigen blijft, laat Gerrit, één van de finalisten, het er niet zomaar bij zitten. Als hij samen met Shelley opgesloten zit in een van de huisjes, omdat Mike het huisje heeft dicht geschroefd, twijfelt hij erover om een raampje in te slaan. ‘’Ik laat mezelf hier niet opsluiten.” En dat doet hij dus ook niet. Hij slaat het glas hard in, maar dat levert – verrassend genoeg– weer een boel kritiek op van zijn mede-Utopianen.

 

Relatieproblemen

In het vorige fragment was alles nog koek en ei tussen Gerrit en Shelley, maar die liefde duurde niet lang. In de onderstaande video is namelijk te zien hoe Shelley haar mede-Utopiaan Adriaan een heerlijke massage geeft, wat ex-vriendje Gerrit niet kan waarderen. “Kun je zo makkelijk alles vergeten? Denk even na.” “Nee”, roept Shelley uit. “We hebben toch niets?” Boos loopt Gerrit weg. “Jij bent fucking vies.”