Barbara Barend is ervan overtuigd dat de Oranje dames zondag Europees kampioen worden, en legt bij RTL Summer Night uit waarom.

Article continues after the ad

Nederlands vrouwenelftal in EK-finale

Het zal je niet zijn ontgaan dat het Nederlandse vrouwenelftal miljoenen harten aan het veroveren is op het EK voetbal in eigen land. De timing is natuurlijk perfect, nu de mannen een onsuccesvolle periode doormaken, en de Oranje leeuwinnen hebben hun moment in de spotlights perfect benut. De overwinningen worden aan elkaar gerijgd en na de verrassende 3-0 tegen Engeland in de halve finale mogen de vrouwen morgen een gooi naar de titel doen.

Sportjournalist en ex-voetballer Barbara Barend legde gisteravond bij RTL Summer Night uit waarom Denemarken, dat in de poulefase al met 1-0 werd verslagen, ook morgen weer een realistische prooi is voor Oranje: "De Nederlandse vrouwen weten dat ze iedere wedstrijd gaan scoren en ze stralen iets onverslaanbaars uit. Er zijn meerdere spelers die het verschil kunnen maken en daarom worden we Europees kampioen, Beau!"

Negativiteit

We gaan er natuurlijk niet van uit, maar ook als de finale wordt verloren is het toernooi een enorm succes geweest voor Oranje en het Nederlandse vrouwenvoetbal. "De vrouwen voetballen wat minder lang dan de mannen, hebben een behoorlijke inhaalslag moeten maken en hebben moeten knokken voor deze positie", vertelde Barbara verder. "Ze hebben ook in Nederland tegen extreem veel negativiteit van mannen moeten knokken, veel meer dan in andere landen. Sinds de openingswedstrijd is er echt een gevoel van hè hè, nu ziet heel het land wat we kunnen."

Dat laatste is niet overdreven: naar de halve finale tegen Engeland keken gemiddeld 3,25 miljoen mensen. De finale op de vrije zondagmiddag zal vermoedelijk nóg meer kijkers gaan trekken. Vanaf 16:15 uur kun je naar de voorbeschouwing kijken; de wedstrijd begint om 17:00 uur. Hup, Holland hup!