Een te gekke viral stunt van twee Deense nieuwslezers: zij presenteerden gisteren onze verkiezingsuitslag in het Nederlands!

Article continues after the ad

De nieuwslezers van TV2 hadden gisteren wel een hele speciale manier bedacht om de Nederlandse verkiezingsuitslag te presenteren: ze presenteerden het item in het Nederlands! ‘Omdat je taal klinkt zo leuk’, complimenteerde de nieuwslezer, waarop het duo vervolgens het complete item in het Nederlands presenteerde. Vooruit, het is niet overal even makkelijk te volgen, maar voor een eerste poging is het natuurlijk geweldig!

Borgen

Omdat Nederlanders ook graag laten merken dat ze een woordje over de grens spreken, duurde het niet lang voordat onze journalisten hun collega’s uit Denemarken bedankten voor de shout-out. In het Deens natuurlijk! Als eerste was Jaap Jongbloed aan de beurt in Een Vandaag. Die greep de kans meteen aan om de Denen namens Nederland te bedanken voor topseries als The Borgen en The Killing.

Kaasschaaf

NOS-nieuwslezeres Astrid Kersseboom deed hetzelfde, maar voegde ook de uitvinding van Lego en de kaasschaaf toe aan het rijtje waar we de Denen dankbaar voor zijn.

Ze klonk iets minder zelfverzekerd in het Deens dan Jaap Jongbloed, maar scoorde wel punten door te zeggen dat we hier in Nederland liever kijken naar Birgitte Nyborg (de premier uit Borgen) dan naar Mark Rutte!