Het is zover, we zijn begonnen! De Olympische Spelen in Rio de Janeiro hebben het officiële startschot gekregen. Een recordaantal van 241 Nederlanders begint aan de jacht op goud, en de verwachtingen zijn hooggespannen. Volgens statistiekenbureau Gracenote behaalt Nederland in Rio een recordaantal medailles: 6 keer goud, 11 keer zilver en 11 keer brons. Nou, daar tekenen we voor, toch?!

Afgelopen nacht zijn 623.000 Nederlanders wakker gebleven voor het eerste uur van de openingsceremonie. De ceremonie werd live uitgezonden vanaf 01.00 uur, dus we kunnen ons voorstellen dat je het gemist hebt. Bij dezen nog even de beelden van de trotse vlaggendrager Jeroen Dubbeldam en de rest van de Nederlandse sporters die het spektakel niet aan zich voorbij wilden laten gaan.

We beginnen meteen goed vandaag, met nationale helden als Epke Zonderland, Bauke Mollema, Kiki Bertens en Ranomi Kromowidjojo. Mollema geldt als grote kanshebber voor een medaille bij de wegwedstrijd op de fiets. Fingers crossed!

Article continues after the ad