Zoenpartijen, ongepaste Whatsapp-berichtjes en ordinaire scheldpartijen… Mr. Reid had het maar druk in het Groningse Scheemda. Was dit een aflevering van De Rijdende Rechter, of Nieuwe Buren?

Article continues after the ad

Gerda en Michel uit Scheemda verwijderen een paar boompjes uit hun tuin, met hulp van hun buurman. Als deze goede buur op de aansluitende borrel begint te ‘flikflooien’ met een ándere buurvrouw (Zwanet van nummer 65). Aangezien de keuken van Gerda en Michel geen swingerspaleis is, spreken zij Zwanet hier op aan en beëindigen ze hun vriendschap.

Maar dán blijkt Zwanet ook pornografische filmpjes naar Michel te hebben gestuurd! De situatie escaleert duchtig uit de hand, en nu heeft iedereen ruzie met elkaar… Saillant: Michel stuurt via Whatsapp ook hartstochtelijke berichtjes naar Zwanet!

Dat laat Gerda natuurlijk niet over haar kant gaan.

De arme mr. Reid wordt horendol van het geschreeuw tijdens het huisbezoek! We zijn benieuwd hoe mr. Visser deze explosieve situatie benaderd had!

Mr. Reid is niet de enige die het allemaal een beetje ongemakkelijk vindt. Half Scheemda denkt er hetzelfde over.

Mr. Reid zoekt de hele zaak tot op de bodem uit. Voor zover we weten is dit de eerste keer dat De Rijdende Rechter op televisie vieze filmpjes zit te kijken.

‘Aha, en hoe werkt dat dan precies?’, vraagt mr. Reid (voor een vriend).

Stout Scheemda

Natuurlijk werd Twitter he-le-maal gek door al dat gestoei in het stoute Scheemda.

Hoewel de situatie erg verwarrend was, is De Rijdende Rechter er eentje voor in de geschiedenisboeken. Hij past met gemak in dit rijtje illustere zaken van mr. Frank Visser.

Het nieuws over schandalig Scheemda ging gisteravond als een lopend vuurtje. De aflevering werd door bijna 1,3 miljoen mensen bekeken. Daarmee was De Rijdende Rechter het best bekeken programma van de avond, na het 20 Uur Journaal. Hieronder kun je de hele episode terugkijken bij NPO Gemist.

Erg fijn ook voor de deelnemers, en de PR-afdeling van de gemeente Oldambt waar Scheemda onder valt. Dit soort publiciteit kun je nergens kopen!