Bij RTL Summer Night was er weer aandacht voor Kazuhisa Uekusa, de Japanse comedian met een aparte benadering van de klassieke truc met het tafelkleed ...

Article continues after the ad

Kazuhisa Uekusa

"Ik bied alvast mijn excuses aan voor het onderdeel dat nu komt", luidde het onheilspellende begin van bovenstaand fragment gisteravond. Maar Marieke Elsinga was de kijkers van RTL Summer Night voor niets bang aan het maken, want de wereld heeft al lang bewezen verliefd te zijn op de Japanse comedian met de tafelkleedtruc.

BuzzFeed identificeerde de man eerder deze week als Kazuhisa Uekusa, een 29-jarige komiek die zijn bijzondere benadering van de truc bedacht voor een Japanse tv-show over jonge comedians. Hij plaatste een video die niet in de show werd gebruikt online omdat hij de beelden niet verloren wilde laten gaan, en de rest is geschiedenis.

Viral succes

"Er kwamen positieve reacties op de video, dus ik plaatste er nog een paar, en vanaf daar is het een beetje uit de hand gelopen", heeft Uekusa al over zijn viral succes gezegd. Elke video kost twee tot drie uur om op te nemen, en omdat de video's zelf maar heel kort duren, hebben we hieronder nog een paar fraaie voorbeelden voor je verzameld.