Één ding was zeker tijdens de finale van RTL 4’s spannende speurshow Kroongetuige. De Kroongetuige was een blonde dame. Maar… wie van de drie heeft het moordonderzoek gesaboteerd?

Article continues after the ad

Als je de uitslag nog niet wilt weten, kun je beter stoppen met lezen!

Kroongetuige

In de finale viel Fatima Moreiro de Melo als eerste af. De uitkomst van het moordonderzoek in Öregrund werd beslist door Tooske Ragas en Esmée van Kampen.

Toen de Kroongetuige zichzelf bekend moest maken, gaf... Esmée toe de saboteur te zijn. Het was dus aan Tooske om het codewoord te ontraadselen, wat op wonderbaarlijke wijze nog lukte ook! Onderzoek geslaagd, zaak afgesloten.

Bijna 900.000 kijkers volgden gisteravond de afsluiting van Kroongetuige RTL4. De zender kende een succesvolle zaterdagavond, vooral door de 1,8 miljoen kijker van Oh Wat Een Jaar; de nostalgische spelshow met Linda de Mol, Jeroen van Koningsbrugge en Ruben Nicolai.

Het is nog niet duidelijk of Kroongetuige een tweede seizoen krijgt. De kijkcijfers begonnen aardig, rond de 800.000, zakten in, maar maakten voor de finale een behoorlijke rebound. Mogelijk heeft het wijzigen van het tijdstip hier een rol in gespeeld. De eerste afleveringen begonnen pas om 22:00 uur, na Dance Dance Dance, terwijl de laatste episodes om 21:30 uur aanvingen.

Ben je benieuwd hoe Esmée het zelf ervaarde om de Kroongetuige te spelen? In deze video laat ze haar gevoelens de vrije loop.

De finale van Kroongetuige kun je hieronder terugkijken, bij RTLXL.