Morgen zien we of Waylon zich plaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Als hij genoeg punten scoort, strijdt hij sowieso tegen een zingende kip en een lichtgevende jurk. Níet tegen de Belgen, helaas!

Article continues after the ad

Voor Nederland begint het songfestival donderdag pas: als Waylon eindelijk zijn nummer Outlaw In ‘Em voor heel Europa speelt. Volgens deskundigen kan het kwartje twee kanten opvallen: de song is erg goed, maar past misschien niet echt bij het Songfestival. Toch zijn velen gematigd positief.

Tijdens de halve finale van gisteren werd al een béétje duidelijk hoe de kaarten geschud zijn.

De eerste halve finale kende weinig optredens die echt ‘outrageous’ waren, zoals eerder Lordi, Conchita Würst, de Russische omaatjes of de miskende Cezar.

Toch had de halve finale een paar verrassingen in petto. Aangename, zoals het optreden van Cyprus.

En wat minder leuke surprises: onze zuiderburen die hun biezen kunnen pakken. Van het nummer A Matter Of Time werd best wat verwacht: mogelijk was de presentatie toch te sober voor het Songfestival.

Een beetje zuur is het wel voor de Belgen, vooral omdat Estland wél door is. La Forza, van Elina Nechayeva, is toch wel het toonbeeld van een dráák van een nummer. Wel een mooie jurk!

Dat Israël hoge ogen zou gooien was te verwachten. Het vreemde, maar aanstekelijke, nummer Toy is momenteel torenhoog favoriet. 

Hier zie je welke artiesten en nummers Waylon zaterdag (hopelijk!) tegenkomt in de finale.

Door zijn: Oostenrijk, Estland, Cyprus, Litouwen, Israël, Tsjechië, Albanië, Bulgarije, Finland en Ierland. Armenië, België, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Kroatië, Griekenland, Macedonië, Zwitserland en IJsland mogen volgend jaar een nieuwe poging wagen.