Zaterdag 26 mei speelden Liverpool en Real Madrid in Kiev tegen elkaar in de ontknoping van de Champions League. Aangezien Real drie van de afgelopen vier jaar het miljoenenbal won, was het vooraf duidelijk wie de favoriet was. En het Spaanse team won inderdaad met 3-1. Mocht je dan ook niet gekeken hebben omdat je dacht dat Madrid toch wel zou winnen, dan had je dus gelijk. Maar dan heb je wel wat bizarre momenten gemist, zoals een gore overtreding, een blunderende keeper en een wereldgoal. Bij Veronica online kun je een samenvatting zien, wij praten je ook even bij over hoe de wedstrijd op twitter beleefd werd.

Article continues after the ad

UCL wordt UFC

De omstreden Madrid-verdediger Sergio Ramos liet zich na een half uur weer eens van zijn slechtste kant zien door Liverpool-aanvaller Mohamed Salah voor de rest van de wedstrijd uit te schakelen. Na een stevige tackle gooide de Madrileen zich nog even flink op de sterkste speler van Liverpool. Resultaat: schouder uit de kom, en de Egyptenaar Salah is zo goed als zeker afgeschreven voor het WK. Daarmee zijn ook de kansen van zijn land zo goed als verkeken. De scheids zag niets maar het publiek thuis wel, en op twitter werd de Madrid-aanvoerder ervan beschuldigd UFC te introduceren in de Champions League. Salah droop af met zijn arm in een mitella.

Karige Karius

Vroeg in de tweede helft viel dan de 1-0, maar deze werd veroorzakt door een stomme fout van Liverpool-keeper Loris Karius. De Duitse goalman rolde de bal recht voor de voeten van Madrid-spits Karim Benzema, waarna deze voor een open goal het eerste doelpunt scoorde. In een laagste klasse zaterdagmiddag-bierteam wordt zo'n domme fout al niet toegestaan, maar Karius maakte deze blunder zowaar op het hoogste niveau. Twitter maakte dan ook gehakt van de keeper.

Wereldgoal van Bale

Ook al won Cristiano Ronaldo gisteren voor de vierde keer met Madrid de Champions League, toch zal de primadonna er de pest in hebben gehad dat hij zelf niet scoorde. En bovendien maakte Gareth Bale een nog mooiere omhaalgoal dan Ronaldo laatst tegen Juventus deed, en maakte de Welshman naast de 2-1 ook nog de 3-1. Dat zal de superster van Madrid toch stiekem niet leuk hebben gevonden. Voor Man of the Match Bale valt het te hopen dat de geruchten over een transfer naar Manchester United waar zijn, want als Ronaldo er iets over te zeggen heeft mag de man met het knotje anders straks weer maandenlang op de bank zitten.