Vannacht werden in Los Angeles de Oscars uitgereikt. Wij zetten de mooiste én mafste momenten voor je op een rijtje!

Queen

De Oscars werden ingeluid door Adam Lambert en Queen. Zij openden het feestje met een spetterend live-optreden. Daar hield het feest voor Bohemian Rhapsody trouwens niet op. De film won niet minder dan vier Academy Awards, waaronder beste hoofdrolspeler (Rami Malek, precies zoals wij gehoopt hadden), beste montage en beste geluidsmontage. Alleen de Oscar voor beste film ging aan Bohemian Rhapsody voorbij. Die eer ging naar de roadmovie Green Book.

Article continues after the ad

 

Schandaal

Na het schandaal rond Kevin Hart, was het voor het eerst in 30 jaar dat het prijzengala het moest stellen zonder presentator. Maar die werd gelukkig niet gemist! De Academy had een indrukwekkende gastenlijst opgesteld van artiesten die prima hun zegje konden doen. Zo ook Tina Fey, Amy Poehler en Maya Rudolph. Deze comedykoninginnen deden alvast een open sollicitatie naar de presentatieklus van volgend jaar!

 

Shallow

De rockhelden van Queen waren niet de enigen die vannacht het Dolby Theatre in New York op zijn kop zetten. Ook Bradley Cooper en Lady Gaga maakten indruk met hun zangtalenten. Zij zongen een zwoele versie van ‘Shallow’, het hartverscheurende nummer uit A Star is Born. En daaruit bleek dat er ook buiten de set om genoeg chemie is tussen het tweetal. Als kers op de taart won het nummer ook nog een Oscar voor beste lied!

 

Legendarisch

Met vier Oscars was Bohemian Rhapsody de grote winnaar van het prijzengala. De film werd geïntroduceerd door niemand minder dan Mike Myers en Dana Carvey, die een legendarische scène rond de Queen-klassieker bouwden in de cultcomedy Wayne’s World. En tijdens hun gastoptreden liet het komische duo zien dat ze het nog niet verleerd waren!

 

Galant

Regina King won een Oscar voor haar rol in het aangrijpende liefdesdrama If Beale Street Could Talk. De actrice had vanwege haar jurk echter nogal wat problemen om de prijs daadwerkelijk in ontvangst te nemen. Gelukkig was de redding nabij: niemand minder dan Chris Evans schoot te hulp om Regina op galante wijze naar het podium te begeleiden. Geen wonder dat het internet opnieuw als een blok viel voor de charmante Captain America-acteur!

 

Vanavond zendt Net5 om 18.30 en 23.20 uur een samenvatting uit van het Oscar-gala.