Met 47.000 toeschouwers in de Kuip en bijna 2,5 miljoen kijkers voor de buis, voetbalde Nederland zich gisterenavond naar een prachtige overwinning op Frankrijk in de Nations League. En hoewel we intens genoten van de twee doelpunten van Nederland, genoten we misschien wel meer van het volkslied aan het begin van de wedstrijd. De 'meeloopkids' maakten er namelijk een waar feestje van.

Al bij de eerste klanken van het Wilhelmus pakte het jochie, dat aan de hand van Frenkie de Jong het veld opgekomen was, zijn momentje. Het jongetje met het syndroom van Down gooide er voor het oog van miljoenen kijkers enthousiast een aantal danspassen uit. Aanvoerder Virgil van Dijk maakte het schattige moment compleet door zijn trainingsjas aan een koukleumend meisje te geven. Het jasje was nét iets te groot en ook dat leverde prachtige beelden op. De kids werden op Twitter dan ook ronduit besproken.

Ook geinig

Ook na afloop van de wedstrijd werd het publiek op de bank vermaakt. Zo stonden Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart (op Twitter liefkozend 'Buurman en Buurman' genoemd) de wedstrijd te bespreken. Aan het eind van het interview zegt Rafael: "Ik hoop wel dat Pierre volgende keer zijn eigen handschoenen meeneemt." Rafael had één exemplaar uit moeten lenen aan zijn collega, waardoor de mannen allebei maar één warm handje hadden. Knullig! En geinig.

Article continues after the ad