1.1 miljoen mensen keken gisteravond hoe het bergafwaarts gaat met sommige van de daklozen in The Amsterdam Project. De vierde aflevering riep heftige reacties op bij de kijkers.

Article continues after the ad

Gokverslaafd

In The Amsterdam Project volgt Beau van Erven Dorens een jaar lang vijf Amsterdamse daklozen die om verschillende redenen op straat terecht zijn gekomen. Beau doet de daklozen een uniek aanbod: ze krijgen een pinpas met daarop 10.000 euro en toegang tot een team van hulpverleners die ze dag en nacht mogen bellen om hun leven weer op de rit te krijgen. Maar dakloze Alan feest erop los en heeft er in twee weken 3500 euro doorheen gejaagd met gokken en blowen. Gaat dit nog goed komen? Bekijk het fragment hierboven!

De kijkers vonden dakloze Lolle steeds minder sympathiek, maar is dat raar voor iemand die zo lang op straat heeft geleefd? 

Nederlaag

Een een nederlaag voor Beau: Marco ziet het niet meer zitten. Vanwege aanklachten van de gemeente vlucht hij naar Brussel.

Ook positiviteit

Maar gelukkig ook wat lichtpuntjes. Chayenne zet goede stappen vooruit. Ze pakt haar schulden aan. En straatkrantverkoper Gerrie en zijn kat vinden onderdak.

Benieuwd hoe het verder gaat met de daklozen? The Amsterdam Project is elke dinsdagavond te zien om 21:30 op RTL4.