Wat had ze het aanvankelijk moeilijk met het zilver op de 200 meter, maar Dafne Schippers is hartstikke blij met haar medaille en brak toen ze gehuldigd werd in het Holland Heineken House. Bekijk de video hierboven!

Article continues after the ad

200 meter

Woensdagnacht was het het uur van de waarheid voor Schippers. Na een teleurstellende vijfde plek in de finale van de 100 meter - ze had last van een blessure en moest ook nog eens in een lastige baan starten - waren alle ogen gericht op de 200 meter. Want dat was het nummer waarop onze eigen sprintkampioene kon schitteren. En schitteren deed ze: Dafne zette een tijd van 21.88 seconden neer, maar eindigde hierdoor net op de tweede plek na de Jamaicaanse Elaine Thompson (21.78 seconden).

Zilveren medaille

Na haar finish smeet Schippers haar schoen weg en voor de camera van de NOS kon ze nog niet goed reageren, het enige wat eruit kwam was: teleurgesteld, ik kwam hier voor goud (en dat begrijpen we). Maar dat was woensdag. Vannacht liet Schippers zien dat ze hartstikke blij was met haar medaille en heeft ze duidelijk beseft dat ze enorm trots mag zijn op haar prestatie.

Holland Heineken House

In het Holland Heineken House liep ze aanvankelijk rustig glimlachend naar binnen, maar toen ze door Humberto Tan gehuldigd werd, kreeg Dafne het te kwaad. "Ik baalde zo ontzettend dat ik geen goud had gewonnen, maar als je dan hier staat. Ik wil graag iedereen bedanken voor de steun die ik heb gekregen", aldus Schippers over alle support die ze hartverwamend noemt. Haar grootste supporter was haar vriend Nicky Romero, die achter de dj-tafel stond en haar de tegel overhandigde voor de Legendary Lane. Hierna kon het feest niet anders dan losbarsten.