Gisteravond ging B.A.B.S. van start, een comedyserie met Luizenmoeder-acteurs Diederik Ebbinge en Bianca Krijgsman. Maar het is onwaarschijnlijk dat deze serie het succes van zijn voorganger zal herhalen.

Article continues after the ad

Huwelijksambtenaar

Na het enorme succes van De Luizenmoeder, was AVROTROS driftig op zoek naar een opvolger. Dat werd B.A.B.S., een comedyserie met Luizenmoeder-acteurs Diederik Ebbinge en Bianca Krijgsman. Hierin speelt Ebbinge een huwelijksambtenaar die vaak wordt gevraagd omdat hij lijkt op een populaire romcomacteur. De serie was al eerder te zien bij KPN, maar was bepaald geen hit. Na het succes van De Luizenmoeder kon daar wel eens verandering in komen, moet de AVROTROS gedacht hebben. Maar de kijkcijfers van de eerste aflevering bleven teleurstellend genoeg flink achter.

Geen spin-off

B.A.B.S. trok gisteravond 400.000 kijkers. Daarmee eindigde de eerste aflevering van de comedyserie op de zestiende plaats van Kijkcijfer Top 25. De matige kijkcijfers zullen niet als een verrassing komen voor regisseur en schrijfster Rita Horst. Zij zei dit weekend in een interview met het AD: “Het is nu net alsof we acteurs Diederik en Bianca een eigen spin-off geven, maar dat het is natuurlijk niet. Mensen die De Luizenmoeder verwachten zullen denken: wat heb ik nou aan mijn fiets hangen?! Ik houd er ernstig rekening mee dat mensen dit he-le-maal niks vinden.”

De eerste aflevering van B.A.B.S is te zien via NPO.nl.