Vanavond kwam er een einde aan een van de beste Nederlandse misdaadseries aller tijden. De fans zagen hoe Carmen alles op het spel zette om de aanval van het kartel te overleven. (Let op: bevat spoilers!)

Article continues after the ad

Complimenten

In de laatste aflevering van Penoza worden Carmen en haar familie thuis belaagd door zwaarbewapende leden van het kartel onder leiding van Leon. Om haar gezin te redden, moet zij een beslissing nemen op leven en dood. Ze sluit een deal met de politie en lokt Leon naar de haven voor een laatste confrontatie. De fans zaten met samengeknepen billen voor de buis en op Twitter regende het dan ook complimenten voor de misdaadserie!

Bloedstollend

Gelukkig lijkt het erop dat we vanavond niet definitief afscheid hebben genomen van Carmen en haar compagnons. Er zijn namelijk plannen voor een Penoza-speelfilm. Eerder dit jaar vertelde producent Alain de Levita tegen Nu.nl: “Samen met regisseur Diederik van Rooijen, die de serie mede heeft ontwikkeld, zijn we in gesprek over een bloedstollend spannende speelfilm. Daarmee willen we de Penoza-reeks gedenkwaardig afsluiten.” Duimen maar!