Anita Meyer scoorde er 36 jaar geleden een megahit mee, en Brace zette de zangeres er gisteravond mee in het zonnetje.

Article continues after the ad

Beste Zangers 2017

Na het Achtuurjournaal was Beste Zangers met 1.270.000 kijkers gisteravond het best bekeken programma. Het was dan ook de tijd voor national treasure Anita Meyer om bezongen te worden door haar vakgenoten. Kenny B zong een vertaling op het nummer Run To Me en Maan deed weer iedereen verbazen met haar bloedmooie vertolking van het nummer They Don't Play Our Lovesong Anymore.

Maar het meest indrukwekkend was misschien toch het optreden van Brace, die weer eens bewees dat hij goed uit zijn comfortzone kan stappen en wel een uitdaging aandurft. Hij koos namelijk Anita's allergrootste hit Why Tell Me Why, tot grote vreugde van de gelauwerde diva zelf.

Why Tell Me Why

Op 29 augustus is het 36 jaar geleden dat Why Tell Me Why officieel werd uitgebracht. Anita Meyer scoorde er een dikke nummer 1-hit mee, die zes weken bovenaan de ranglijst bleef staan en zelfs de best verkochte single van 1981 zou blijken. In Zweden en Frankrijk werd het nummer vertaald door lokale artiesten en ook daar deed het de kassa's rinkelen. Een dappere keuze dus van Brace, maar zijn collega's, Anita zelf én de kijkers thuis ware behoorlijk onder de indruk.