Niet Gregory, en ook niet Dominique, maar Boer Jan is donderdag 20 december de winnaar geworden van het negentiende seizoen van Expeditie Robinson. Met de overwinning van deze 53-jarige Jan Bronninkreef uit het Overijsselse Dijkerbroek is het programma net als vorig jaar niet door een BN-er gewonnen. Alhoewel online al geruimte tijd duidelijk was dat Boer Jan zoveel fans heeft dat we hem inmiddels ook wel een BN-er mogen noemen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Boer Jan is de winnaar van Expeditie Robinson 2018!!😃🎉🙌🏻 GEFELICITEERD! #expeditierobinson @jan_bronninkreef

A post shared by Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) on

 

Ook al waren kijkers blij met Jan als winnaar, met de finale zelf waren een hoop kijkers wat minder in hun nopjes. En dat terwijl RTL flink uitgepakt had door deze finale live in de Ziggodome te houden, met tienduizend fans als toeschouwers. Thuis keken er ook nog eens 1,4 miljoen man mee.

 

Huilen maar ook lachen.

Voor presentator Dennis Weening was het de laatse keer dat hij Expeditie Robinson presenteerde. RTL had hem twee maanden terg op ongemakkelijke wijze ontslagen. Als afscheid kreeg Weening nog toepasselijk zijn eigen eilandraad. Toen zijn collega Nicolette tijdens een emotioneel verhaal tranen in haar ogen kreg kon ook Dennis het niet meer drooghouden, iets waar hij al bang voor was.

Gelukkig werd er ook gelachen tijdens de finale, met als hoogtepunt de roast waar komiek Steven "Braboneger" Brunswijk zijn mede-kandidaten op tracteerde. Dit kun je hier terugkijken. Als je ondanks de lauwe reacties toch de hele aflevering wilt terugkijken, dan kan dat hier.
 

Ook al heeft de Deense acteur Mads Mikkelsen een voorliefde voor zwaarmoedige arthouse-films, bij het grote publiek is dit acteerzwaargewicht nog steeds vooral bekend als kannibaal Hannibal uit de gelijknamige tv-serie en als Bond-schurk Le Chiffre uit Casino Royale. En binnenkort kennen we hem ook als “The Black Kaiser”, de beruchtste huurmoordenaar ter wereld. Deze rol speelt hij namelijk in de onvervalst lompe actiethriller Polar, die binnenkort op Netflix te zien is.

 

 

Pensioenpremie van acht miljoen

In Polar krijgen we niet te zien wat deze Black Kaiser (die eigenlijk Duncan Vizla heet) zoal uitspookte tijdens zijn carrière, daarvoor moeten we blijkbaar wachten op de prequels. De film begint als de zwarte keizer net van zijn oude dag wil gaan genieten met een pensioenpremie ter waarde van acht miljoen dollar. Nu blijkt dat de huurmoordenaarscentrale (staan die in de Gouden Gids?) waarvoor hij werkte een vervelende clausule in de kleine lettertjes heeft staan: in het geval van het overlijden van de gepensioneerde gaat de hele premie weer terug naar het bedrijf. Dus huren ze wat minder ervaren krachten in om deze ex-killer van kant te maken. Maar daar trapt Mads mooi niet in!

 

Mad Mads!

Een extra reden waarom The Black Kaiser zo pissed off is, is dat de broekies die achter hem aan komen het ook op zijn onschuldige buurmeisje Camille (Vanessa Hudgens) hebben gemunt. Nou heeft Mikkel de Bikkel echt geen genade meer!

 

Het snoeiharde Polar is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Victor Santos, uitgebracht bij Dark Horse Comics. Dit Netflix-bloedbad kleurt vanaf vrijdag 25 januari je beeldscherm rood. Ideaal voer dus als je actie-ontwenningsverschijnselen krijgt na het bingen van seizoen 2 van The Punisher, dat een week eerder uitkomt.

 

Gisteren vertelden we nog dat Idris Elba zijn eigen comedy-serie krijgt op Netflix waarin de Britse badass een DJ gaat spelen. Nu draait de ster uit Luther en The Wire in zijn vrije tijd ook graag plaatjes voor een publiek, en dat gaat best lekker: zo lekker zelfs dat hij dit jaar op de officiële line-up pronkt van Coachella, één van de grootste muziekfestivals ter wereld. Dit zorgde voor volop aangenaam verbaasde reacties op Twitter:

 

 

 

Waar The Sexiest man Alive normaal draait onder de naam Big Driis (ja met dubbel i inderdaad), staat hij op Coachella gewoon onder zijn eigen naam op de poster.

 

Een opmerkzame reporter wijst erop dat alle superfans die nu zo verbaasd reageren misschien niet zulke grote fans zijn, want op zijn social media accounts heeft Idris het bijna alleen maar over zijn DJ-avonturen:

 

Hoe is de nu wereldberoemde acteur begonnen als DJ? Dat legt hij hieronder uit:

 

Het charismatische acteerzwaargewicht heeft nog geen data gepland voor de komende zomer, dus we mogen nog hopen dat de programmeurs van Pinkpop of Lowlands hem ook weten te strikken.