België heeft gisteravond titelfavoriet Brazilië met 2-1 verslagen. Voetbalfans kregen een loeispannende wedstrijd te zien, en aan het einde werden de Braziliaanse ballerina Neymar en zijn team naar huis gestuurd - tot vreugde van voetbalfans wereldwijd. Binnen seconden na het laatste fluitsignaal doken er al mooie Manneken Pis-memes op zoals deze:

Article continues after the ad

Voor het zover was liet Neymar zich nog wel een paar keer van zijn slechtste kant zien, zoals hier.

Braziliaans amateurtheater

Toegeven, onze Robben kon er natuurlijk ook wat van, maar Neymar maakt het wel heel bont. Als die jongen zo blessuregevoelig is, waarom gooit hij zichzelf dan steeds zo hard tegen de grond? Daar kun je jezelf lelijk mee blesseren... De scheidsrechter trapte er dit keer niet in, en had dusdanig genoeg van het Braziliaanse amateurtheater dat hij zelfs niets deed toen het team in de tweede helft daadwerkelijk een strafschop verdiende na een overtreding van Kompany. Daar kwamen de Belgen én de kijkers thuis goed weg!

1-0

Het eerste doelpunt was een eigen doelpunt van Fernandinho. Vincent Kompany kwam aanrennen bij een hoekschop en veranderde de bal van koers, die vervolgens via de schouder van zijn Braziliaanse Manchester City-ploeggenoot het doel vond.

2-0

De 2-0 kwam tot stand na een imposante solo van Lukaku die met de bal het halve veld over rende en vervolgens een pass verstuurde naar De Bruyne. Deze haalde hard uit en knalde de bal van een behoorlijke afstand in het doel.

2-1

In de tweede helft werd het toch nog spannend. Toen de 3-0 uitbleef kwam Brazilië fel terug en nadat Renato Augusto een kwartier voor tijd 2-1 maakte leek het er toch nog even op dat er een gelijkmaker en dus ook een half uur extra tijd aan zat te komen. Maar dankzij een paar straffe reddingen van België-keeper Thibaut Courtois bleeft de stand 2-1.

Alle meervoudige WK-winnaars uitgeschakeld

Alle meervoudige WK-winnaars die meededen zijn nu het toernooi uit; eerst Duitsland, toen het Argentinië van Messi, en gisteren dan op één dag Uruguay (dat met 2-0 verloor van Frankrijk) en Brazilië. Of Frankrijk dan wel Engeland gaat voor de tweede keer winnen, of we krijgen een geheel nieuwe WK-winnaar. Op Twitter wordt al opgemerkt dat er elke 20 jaar een nieuwe winnaar opduikt:

Dus met een beetje mazzel hoeven we op zondag 14 juli alleen even bij Breda de grens over om met de kersverse winnaars mee te feesten. En wie wil er nou niet plezant feestvieren met supporters zoals deze?: